The European Association for Sport Management

For English, read here

The European Association for Sport Management (EASM) grundades 1993 som en oberoende förening av människor involverade eller intresserade av management inom idrott. EASM medlemmar är akademiker och professionella från den offentliga, ideella och kommersiella sektorn. EASM har ett brett internationellt nätverk av experter och nationella organisationer från området sport management och har nära europeiska och interkontinentala relationer (the International Sport Management Alliance). EASMs medlemmar kommer från runt 40 olika länder och från varje kontinent.

EASM Sport Management Jakob Wikenstaal

Den yngste styrelseledamoten

Från Jakobs första veckor som Studentrepresentant (2017-2019) har han haft ett tydligt syfte att utveckla EASMs image som den ledande organisationen inom Sport Management och göra det enklare att engagera sig med EASM. Under dessa två åren mötte han och nätverkade med mer än 200 Kandidat- och Masterstudenter och 40 Doktorandstudenter från hela världen som deltagit på EASM event. 2018 var Jakob även en del av den lokala organisationskommittén i Malmö. Han har dessutom arrangerat två Student Seminars och en Summer School. Utöver detta har Jakob utvecklat en digital plattform för sport management studenter och han har utvecklat några Facebookgrupper där nya EASM studenter kan nätverka. Slutligen så hjälper även Jakob och ansvarar för juryn av The Alberto Madella Scholarship Fund och han har även hjälpt till att utveckla ett pris för Student Seminar 2019.

Under årsmötet 2019 blev Jakob invald som styrelseledamot av EASMs medlemmar. Med allt hans stora arbete under två år som Studentrepresentant blev han historisk 2019 som EASMs yngste styrelseledamot.

Det här är EASM

Vision

The driving force to develop sport management in Europe

Mission

Providing a leading
European platform for networking and knowledge creation and dissemination
in the field of sport management.

Sedan 1993

Över 440 Medlemmar

27 Konferenser

7233 Presentationer


Learnenjoy and never forget the experiences gained at EASM