Dagsutflykt till Mt Field National Park och jag körde på fel sida!

Hej hej!

Till helgen så hade jag och några vänner snackat om att göra någon dagsutflykt och bestämde oss för att hyra bil och köra till en nationalpark som heter Mt Field National Park. Det skulle ta ca 40 min- 1 timme och dessutom så hade ingen av oss kört bil i Australien, så en kul utmaning va?

Vi hade blivit rekommenderade att hyra på ett ställe som har låga priser för personer under 25, eftersom ingen av oss var ännu 25 så kändes det logiskt att hitta en uthyrningsfirma som erbjuder bättre priser.

Det var en tidig morgon som vi begav oss till urhyrningen och väl framme så är ingen där!!

Hmm, tänkte vi och försökte få tag på dem, strax senare dyker de upp men nej nej, det har ju såklart inte lagt ut någon information på deras hemsida att priserna gäller för uthyrning av bil under minst tre dagar!!!

DSC00613

Vi frågade om de visste något annat ställe och gav oss ett förslag. Det fick bära eller brista och väl framme på nya stället så lät det faktiskt bra och vi nappade och 5 minuter senare satt jag på högersidan med en ratt och en automatlåda. Jag skulle nämligen ta oss fram och tillbaka! Snacka om upplevelse, för första gången jag körde automat var i USA och bara det var något nytt att köra och dessutom att göra det i ett annat land. Denna gång var det dags för en ny runda med automat men dessutom att sitta på fel sida i bilen och köra och dessutom att köra på fel sida av vägen 😉 Rättare sagt så kändes allt upp och ner, men jag fick bra hjälp av polarna och efter några försök att tvätta rutan när jag ville blinka så började jag komma in i det. En kul utmaning men en märklig känsla.

Dagen såg ut att bli perfekt med sol, men väl framme vid parken så kom regnet och jag har inte riktigt regnkläder här och dumt nog hade jag på mig Converse också.

Det finns 3 olika vägar att vandra där och wow, vilken miljö! Det var som att kliva in i en Jurassic Park film.

DSC00615

DSC00616

DSC00617

Vädret var växlande med varannan halvtimme regn och varannan sol men det gjorde bara upplevelsen till något extraordinärt.

DSC00618

DSC00619

DSC00620

DSC00621

DSC00623

DSC00624

Detta är min amerikanska vän Will!

DSC00625

Sjukt häftig uppelvelse vid ett vattenfall som detta!

DSC00626

DSC00628

DSC00629

DSC00631

DSC00632

DSC00636

DSC00637

DSC00642

DSC00644

DSC00645

DSC00646

När det gäller träden i parken så är de sjukt höga! Vid det högsta trädet i parken för tillfället så finns ett instrument för att mäta höjden.

DSC00648

DSC00650

En annan amerikanare, Ian, försöker klättra upp, ingen lätt uppgift 😉

DSC00651

DSC00656

DSC00657

DSC00658

Inga småträd vi vandrade bland direkt!

MT FIeld träd

Mt field national park vattenfall jag

MT Field walk

MT Field walk 2

MT Field waterfall and I

När vi hade gått alla tre vandringar efter ca 2-3 h så begav vi oss hem igen och då kändes körningen väldigt enkel och väl hemma så blev det en skön varmdusch efter en blöt dag. Sedan blev det som en vanlig kväll, att ta sig ut till stan och äta gott på Jack Greenes, där de alltid har live musik och grymt goda burgare! Därefter brukar det bli en sväng till en annan pub, Telegraph och som i vanlig ordning, gött sällskap!

Jack greenes

telegraph 1 aug

Ha det!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s