Hello Melbourne!

Då var det dags igen efter ett lov efter halva terminen!

Dag ett av Mid Break började med en resa till Melbourne, där flygtiden är ca 1 h och 15 min, vilket är den vanligaste resan för alla i Hobart.

DSC01321

Väl på flygplatsen i Hobart var vi lite förvirrade men mest taggade. Utmaningen för resan var att packa två resväskor för fem personer samt att kunna ha någon form av handbagage och i dessa skulle vi packa med oss kläder för vårväder i Melbourne samt ökenväder för dagar och nätter. Men vi trodde att vi alla hade koll till slut.

DSC01323

DSC01329

Här är gänget jag åkte iväg med och självklart startade resan med en kall öl 🙂

Gänget jag reste med är från vänster Francesca, Megan, Casper och Robert.

DSC01332

När vi anlände till Melbourne var det ett måste att ta bild såklart!

DSC01333

DSC01341

Dock ville vi alla vara med på bild men som ni kan se på bilden nedan så kunde inte folk som passerade ta en vanlig bild 😉

DSC01345

Några bilder i Melbournes utkant från taxin.

DSC01346

DSC01349

Sen var vi framme på vårt boende som var en irländsk pub med hostel som heter Pint on Punt, vilket jag kan varmt rekommendera. Trevlig och varm stämning med gratis WiFi och frukost 🙂

Självklart finns det fotboll på TV och biljard.

DSC01350

DSC01352

När vi hade checkat in och tagit en öl så började vi ta reda på vart och hur vi kunde ta oss till kvällens upplevelse, vilket var att se an AFL match (Australian Football League) och besöka MCG (Melbourne Cricket Ground) som tar runt 100 000 åskådare!!!

Men först behövde vi köpa buss- och spårvagnskort som fanns på 7eleven vid vårt hostel och eftersom att det var helg och att vi köpte något så har 7eleven här en helg-deal med gratis slush som kallas slurpee 🙂

DSC01354

Detta var vårt rum, litet men perfekt.

DSC01355

DSC01357

Tvättstuga om det skulle behövas tvättas.

På baksidan av vårt hostel fanns dessa coola fåglar och en cool byggnad.

DSC01362

DSC01364

DSC01358

Lite oflyt med vädret när vi skulle dra iväg som ni kan se men detta ovan är i alla fall utsikten från vårt rum. Men väl på väg så var vägen mot MCG rätt cool då jag inte hade någon aning om hur det såg ut runt arenen. Det låg ca fyra arenor på ett område och dessutom var det fascinerande att det var två matcher samtidigt som skulle spelas, alltså fyra olika supporters på samma område, vilket kunde varit kaos men alla verkade vara glada och taggade.

Nedan är den andra arenan som det var match på samtidigt som den vi skulle till, så vi gick bara över gatan till MCG.

DSC01370

Kolla in denna magiska och enorma arena!!

DSC01372

DSC01374

För er som inte vet hur det ser ut på insidan så kommer här bilder. Vi köpte allmänna biljetter som kostade $17, ca 120 kr och det betydde att vi kunde gå vart vi ville på halva sidan av arenan och alltså bara gå och ta en plats. Helt perfekt att bara strosa runt från nedre till övre etage.

AFL matchen som vi gick på var mellan Essendon Bombers och Richmond Tigers och vad jag förstått enligt min rumskamrat så bör man hålla på Tigers, vilket vi alla gjorde och ja, det gick ju bra! De vann också! Så vi var väldigt nöjda!

DSC01376

DSC01378

DSC01383

I AFL verkar de inte ha förstått charmen med tifo och läktarfesten på samma sätt så här gör klubben sitt egna istället på planen och thats it. Vi har det verkligen fantastiskt på läktaren i den riktiga fotbollen och speciellt i Sverige.

DSC01385

DSC01388

Som ni kan se så är planen gigantisk och målen är alltså de två pelarna i mitten och sparkar du in bollen i de yttre så kallar man det ändå inte mål men man får ett poäng medan ett mål i mitten ger alltså 6 poäng. Resten av reglerna orkar jag dessvärre inte ta upp.

DSC01389

Bilderna talar rätt mycket om hur spelet och reglerna fungerar, alltså att det mesta är tillåtet 😛

DSC01393

DSC01395

DSC01397

DSC01398

Man kan tycka att arenan ser tom ut men det är trots allt 100 000 platser!

DSC01402

DSC01403

Efter matchen var det dags för party party, så vi hade kollat upp några ställen och började vandra mot en schysst pub till en början och därefter fortsatte det med andra ställen.

Ha det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s