Sista timmarna i öknen, kameler och nytt resmål

Sista timmarna på resan i öknen spenderades med att vakna upp till soluppgång och resa vidare efter frukosten till ett camp vi hade varit på tidigare för att där äntligen ta en dusch och bli fräsch igen.

DSC02760

DSC02762

DSC02767

DSC02770

En häftig upplevelse att vakna upp och äta frukost till soluppgång!

När vi väl hade kört till campingen med duschar och tagit den efterlängtade duschen så fanns det lite tid över innan vår rosa buss skulle köra oss tillbaka till flygplatsen. Det som jag passade på då, var att rida en kamel!

DSC02771

DSC02775

DSC02780

DSC02782

DSC02787

DSC02788

DSC02790

DSC02794

Tjejornas kamel var tydligen en gamma tävlingskamel, vilket man har svårt att tro att dessa djur kan köra tävlingar som folk är helt galna i att följa och betta på som tex trav.

DSC02796

DSC02807

DSC02812

DSC02821

En ny och rolig upplevelse som jag kan bocka av.

DSC02829

När vi anlände till Melbourne igen så var det dags att hyra en bil som vi skulle ha för speciellt morgondagens äventyr. Eftersom att jag kört bil på fel sida förr så tänkte jag att jag kunde köra igen, så med en Nissan, skulle vi nu köra mot Warrnambool. Det blev en härlig roadtrip i ca 3 timmar innan vi nådde den lilla staden. Varför vi körde hit är pga att vi skulle åka Ocean Road dagen efter och starten på vägen ligger i närheten av staden. Detta gjorde att vi kunde spara ca 3 h för att istället att åka fram och tillbaka till Melbourne på en dag, så tog vi de första tre timmarna denna dagen istället.

Vi hade löst ett hostel från Ayers rock flygplats och det såg helt klart mysigt ut!

DSC02833

DSC02834

De verkade ha en internationell bas av backpackers.

DSC02835

De hade även en summering av de olika skyltarna som du kan finna i Australien.

DSC02837

DSC02838

Vi avslutade kvällen med en middag ute i staden och vi hittade en schysst italiensk restaurang och maten fick bli en pizza och jag testade något nytt i form av sötpotatis på pizzan, vilket var väldigt gott! Därefter tog vi oss tillbaka för lite sömn innan en lång resa som skulle vänta dagen efter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s