Lake Aniwhenua – Whakahoro

Som vanligt på morgonen så gick vi upp för frukost för att sedan åka vidare och idag åkte vi till de fantastiska och helt naturliga varma vattenfloderna och lerpoolar och tog ett varmt och behagligt dopp. Det var nog 40 grader varmt och skönt.

Gyttjepölar, gejsrar och äventyr. Rotorua är ett av de områden i världen med flest geotermiska aktiviteter. Här ser man fascinerande bubblande lerpooler och gejsrar i Whakarewarewa Thermal Valley.

DSC04763

DSC04764

DSC04765

DSC04766

DSC04767

DSC04772

Sedan hade jag planerat lite spontant att jag måste ta vara på chansen att göra Skydiving! Men först skulle vi till Nya Zealands största flod, ”Huka Falls”. Dock under denna tid så var det väldigt molnigt och Skydivingen verkade lite avlägsen men det kunde bli av om de som utför det hörde av sig inom kort. Men först ett stop för lunch, vi stannade till i en liten stad där de har ett Mc Donalds som är ett flygplan, rätt sjukt va!

DSC04773

DSC04775

DSC04777

DSC04779

DSC04782

Jag hade inte hört något ännu om Skydiving och när vi väl samlades igen så hade vår ledare tydligen fått beskedet att vi kunde göra Skydiving. Vår förare, hon hade tyvärr inte lyckats få tag på mig så de andra hade stuckit iväg och vi skulle nu åka till dem och förhoppningsvis skulle vi hinna se dem, vilket vi gjorde. Det såg otroligt skönt ut men det var fortfarande många moln uppe och jag vill göra Skydiving med blå himmel, vilket jag kommer kunna göra senare på sydön.

DSC04784

DSC04785

DSC04789

DSC04793

DSC04796

DSC04800

Efter vi lämnat Skydivingen så skulle vi åka en lång bit och åka till ingenmansland, till Whakahoro, Blue Duck Station, som är en sjukt stor farm som man kan testa på saker som jakt och hästridning. Först på vägen dit så fick vi stanna till lite för att kossor skulle transporteras. På kvällen när vi kom fram åt vi god curry med lamm och umgicks framför en öppen eld.

DSC04804

DSC04806

DSC04807

DSC04809

DSC04812

DSC04813

DSC04814

Dagen efter var det tänkt att antingen göra någon av aktiviteterna men med tanke på mitt knä så vågade jag inte riktigt göra någon speciell aktivitet så det blev en skön och avslappnade morgon i stugan och skriva och kolla bilder för bloggen. Utöver det så var det mestadels häng med folket och någon film.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s