Hypen Super Bowl

Förra veckans intressanta idéer och inspirationer för ny lärdom fortsätter här med ett av årets största sportevenemang som går av stapeln söndagen den 5 februari.

Det är hästar, Star Wars och hundvalpar mm…och ja, jag pratar om Super Bowls främsta reklamfilmer.

“Ten years ago the Super Bowl was one moment, not many,” said Tara Walpert Levy, YouTube’s vp of agency and media solutions. “If you think about that transition, it’s moved the Super Bowl from a day of content to a full season’s worth of content.”

Härom dagen hittade jag denna topp 10 med reklamer till tidigare Super Bowl.

Det är ju rätt faschinerande att själva reklamen har fått sån uppmärksamhet över hela världen när det är just reklam jag själv oftast vill trycka bort eller helt enkelt undvika. Det är ständigt snack om att på facebook och youtube så dyker reklamer upp alldeles för ofta men man får förstå att alla försöker tjäna sina kosing och det är väl bara synd att allt för ofta så är sådan reklam aldrig uppskattad för att den inte är intressant för gemene man eller kvinna.

In fact, YouTube’s top 20 Super Bowl ads have been watched for 440 million minutes—equivalent to watching the game 1.8 million times.- Lauren Johnson och Marty Swant, Adweek

Men när det kommer till Super Bowl så har i allafall jag fångat mitt intresse till att se ett av världens största sportevent genom dess svindyra reklamer. Detta är jag inte ensam om utan majoriteten av Super Bowls konsumenter har tillsammans skapat en hype där det är intresse av att se självaste reklamerna. Men inte nog med detta utan denna artikel tar upp att tack vare Youtube så ser miljoner alla trailers till Super Bowls reklamer. Alltså trailer till en reklamfilm!!

Så fundera på hur du kan skapa en hype och är Super Bowl bara en sport eller ett reklamfirande.

Vad lär man sig av detta?

  • Sociala medier kan hjälpa dig till att bli sedd och hörd.
  • Youtube och filmer är innehållet som växer ständigt.
  • Sen gillar vi gulliga djur, något vi kan relatera till (Star Wars) och reagera till absurda klipp.

Njut nu av mina topp 2 Super Bowl reklamerfilmer!

 

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s