Sport Management Game

Sport Management Game Sportidealisten Idrottsvetare EASM SportJobb

Förra året var jag deltagare i den europeiska föreningen för Sport Management (EASM) Student Seminar. Nu är dags på nytt, fast denna gång är jag med som styrelse- och studentrepresentant från EASMs sida. I detta inlägg ges en inblick i vad som kommer hända för många framtida internationella sport managers den kommande tiden i Malmö.


Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb RAE Talang SportTalang
Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar den här: Tidigt född lika med bäst?)

The 26th EASM Conference

Ungefär vid början av september varje år sker en stor internationell Sport Management konferens någonstans i Europa. Denna händelse är en del av vad EASM erbjuder och skapar med Sport Management området varje år och förra året hölls det i Bern, Schweiz och i år (5-8 september) har Malmö och Malmö Universitet denna ära. För att få mer inblick i konferensen kan mer information hittas härhär och här.

Student Seminar

Konferensen är inte allt, utan de har även flera dagar innan själva konferensen ett program avsatt för framtiden, alltså Sport Management studenter. Det finns både Student Seminar som är till för alla som studerar på Kandidat-, Magister- eller Mastersnivå och även Phd Student Seminar för doktorander.

Student Seminar syftar i första hand till att förbättra Managementfärdigheterna i praktiken samtidigt som man samarbetar i en internationell miljö. Detta program pågar dagarna innan konferensen, alltså 1-5 september och består av ett Management Game, föreläsningar och workshops som är kopplade till konferensens tema. Konferenstemat i år är: Managing Sport in a Changing Europe. Mer specifikt kommer Student Seminar fokusera på frågor om integration, rasism och inkludering/uteslutning i förhållande till idrotten.

Presentationer

Under dessa dagar delas cirka 50 internationella studenter i grupper som efter olika föreläsningar och workshops sedan presenterar en lösning på hur idrottsklubbar kan förbättra eller utveckla sina verksamheter med ett integrerande perspektiv. Det kommer vara några tuffa dagar med mycket information och deadlines, samtidigt som varje individ kommer få ta del av andra människors perspektiv, med kanske helt andra bakgrunder och kulturer. Det återstår att se hur alla kan hantera detta, fast det kallas trots allt Sport Management Game. Två grupper kommer utses som vinnare och kommer således få presentera inför konferensdeltagarna under 5-8 september och göra upp om första platsen.

Här är en bild från min grupps presentation 2017. Vi hade uppgiften att motivera varför sporten bob och rodel skulle vara kvar i OS-programmet.

European Association for Sport Management Sportidealisten Idrottsvetare EASM2018 OS Sport Management Game

Sportidealistens Lärdomar

De kommande dagarna kommer bli fullspäckade av nya möten, perspektiv, sporter och erfarenheter i Malmö. EASM har en fantastisk möjlighet till framtidens Sport Management studenter runt om i världen och detta heter Student Seminar.

Cirka 50 internationella studenter kommer ifrågasättas och ifrågasätta idrotten i ett förändrat Europa. Med tanke på mixen av olika kulturer och människor som samlas under dessa dagar skapas en mångfald som många idrottsklubbar saknar. Som Studentrepresentant i EASMs styrelse kan jag bara säga lycka till till alla deltagare och i slutändan kommer vi alla öka vårt nätverk med framtidens Sport Managers med fokus på mångfald och social integration.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

EASM, Utveckling inom Sport Management

3 insikter från Sport management fältet

Trender och godbitar inom sport management

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s