Lediga Sportjobb i Sverige

Vill du få in en fot inom sportbranschen eller ta nästa steg i din sportkarriär? Följ då denna sida. Här uppdateras ständigt de senaste lediga idrottsjobben både i Sverige som internationellt. Trevlig sökning och lycka till att hitta ditt drömyrke!

Är du ut efter en internationell karriär, kolla in vår sida för lediga internationella sportjobb här!

Sportidealisten vet att idrottsjobb inom sportvärlden finns, men lediga sportjobb är fortfarande nytt och dolt inom den svenska sportbranschen. Sportbusinesses (alltså sportaffärer) och Sport Management jobb (kan sägas vara en form av handhavande inom sport) är områden där jobben finns för dig som gillar vad sport bidrar med och för dig som är en game changer. Det är dags att fler svenskar kan hitta vägen vidare och Sportidealisten kan se att sportjobbens behov och trender växer och ser olika ut enligt följande:

Att klubbdirektören, sportchefen, sponsorspecialisten i den storsatsande elitföreningen behöver Sport Management-kompetenser är nog de flesta överens om. Men även inom breddidrotten är behovet av denna kunskap stor. Utvecklingen på hälsoområdet med SPA-kultur, gym/styrketräningstrender, nya lågintensiva träningsformer för särskilda målgrupper, är områden som nuvarande eller blivande Sport Managers kan bli aktiva inom. För att driva en egen verksamhet inom träning eller friskvård, eller för att driva en kommunägd eller privatägd idrottsanläggning, då är kunskap om Sport Management också en avgörande faktor. Sport Management jobb finns i olika former, det gäller bara att hitta dem.


Har du tips på lediga idrottsjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


Lediga sportjobb (praktik och deltid) i Sverige:

Administratör / Projektledare – Locker Room Talk, Finspång
Du kommer att arbeta i deras databas för verksamhetsregistrering, administration, mailhantering och ekonomi. Du skall ha god erfarenhet från Google-programmen och gärna kunna administrera en hemsida. Läs mer om rollen här. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande fram till september. Ansök redan i dag.

Data Journalist (For Sports Events) – Sportsdata AG, Sweden
Attend sports venues for gathering statistics. Applicants do not need to be experts, but have to know the rules and the teams. Understand and demonstrate experience with modern communication devices (you will get frequent emails, SMS). Read more about the job here. The application closes soon.

Eventkoordinator – ISP, Göteborg
En del av ISP:s erbjudande avser exponering och synlighet på stora evenemang vilket inkluderar skyltar och LED. Som eventkoordinator på ISP Sport Marketing kommer du arbeta med planering, genomförande och samordning av stora idrottsevenemang i Sverige. Du kommer att projektleda exponering och skyltning av olika partners varumärken på kända idrottsarenor och arbeta nära några av deras mest folkkära idrottsföreningar och förbund. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt.

Huvudledare – Sweden Sports Academy, flera städer
Är du en engagerad och erfaren idrottstränare som brinner för att se barn och ungdomar utvecklas Gillar du ledarskap och bidra till att fler barn har en aktiv fritid, då är Sweden Sport Academy något för dig. I din roll som huvudledare hos Sweden Sport Academy leder och ansvarar du för någon av verksamheterna Fotbollskul, Knatteskutt, Djungelgympa och Äventyrsdans. Läs mer om rollerna här. Ansök redan i dag.

Innebandydomare (3 st.)- Jönköpings Korpidrottsförbund, Jönköping
Har du innebandyintresse och vill tjäna lite extra på intresset? Perfekt, de söker nu 3 innebandydomare till sin innebandysäsong som spelas i Korpen Jönköpings regi. Du ska också vara behjälplig i arbetet runt matcherna på speldagar. De spelar på söndagar i Kålgårdshallen. Läs mer om rollen här. Ansök senast 30 september.

Kommunikationspraktikant – Ridesum
Som praktikant hos Ridesum kommer du bland annat att arbeta med sociala medier, influencers, webb och nyhetsbrev. Du producerar texter, bilder och rörligt. Du kommer också jobba med annonsering, event, redigera och klippa film, träffa ryttare/tränare och göra casefilmer osv. Tillträde snarast möjligt, så sök på.

Säljare – H43 Lund, Lund
Du är social och tycker om att träffa människor. Du har förmågan att lyssna och verkligen förstå våra kunders önskemål och behov. Viktigt är att du är initiativrik och självgående. Du har energi, tålamod och viljan att vinna. Läs mer om rollen här. Ansök senast 30 september.

Ungdomsansvarig – Mölnlycke IF, Mölnlycke
Du kommer agera huvudkontakt för alla ledare och föräldrar som tillhör lagen t.o.m. 12 år. Du kommer driva ungdomsrådet. Allt detta finns en fin struktur för idag men de vill utvecklas inom klubben. Så därför vill de att du har drivet att genomföra förbättringar så att de fortsätter att vara en attraktiv förening och att de kan växa med ungdomar som vill vara med i deras förening. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt.

 


Har du tips på lediga sportjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


Lediga sportjobb i Sverige:


Chef – SISU Idrottsböcker, Stockholm
Som Chef SISU Idrottsböcker ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten i enlighet med affärsplan, samt att leda och fördela arbetet med helhetsansvar för verksamheten, medarbetarna och affären. Verksamheten omsätter cirka 30 MSEK och teamet består av 12 medarbetare. Det centrala uppdraget i rollen är att leda det omfattande förändringsarbete som verksamheten står inför. Läs mer om rollen här. Ansök så fort som, tillträde snarast.

Chef Externa Relationer -IK Eos, Lund
Chef Externa Relationer ska driva arbetet med att utveckla nätverk och kontakter som projektet kan verka genom. Rollen är en projektanställning på heltid under tidsperioden 20190901-20210331, som därefter kan övergå i en tillsvidare-anställning om projektet är framgångsrikt i att etablera förutsättningar för en permanent och långsiktigt hållbar organisation. Läs mer om rollen här. Intervjuer sker löpande, senast klart i oktober.

Customer Success Manager – SolidSport
Som Customer Success Manager hos dem kommer du ha en avgörande roll i att, tillsammans med dina kollegor, ta deras CS-arbete till nästa nivå och bidra till bolagets framgång genom att skapa den bästa kundupplevelsen. Du kommer initialt att arbeta ganska brett för att lära dig deras verksamhet och därefter specialisera dig på 2-3 sporter som blir ditt expertisområde. Läs mer om rollen här. Ansök så fort som möjligt.

Floor Manager, adidas Factory Outlet – adidas, Kungsbacka
Coordinating team members to provide the best possible balance of service and operations, resulting in a leading shopping experience. Read more about the job here. The application closes soon.

Key Account Manager – Hammarby Fotboll, Årsta
I rollen som Key Account Manager spelar du en mycket viktig roll i Hammarby Fotbolls fortsatta tillväxtresa. Med huvudsakligt ansvar för att identifiera, rekrytera och bearbeta potentiella och befintliga partners ur både ett kommersiellt- och affärsnätverksperspektiv kommer du arbeta med stor frihet under ansvar i en företagskultur som är familjär, innovativ och i ständig rörelse framåt. Läs mer om rollen här. Urval sker löpande. ansök så snart som möjligt.

Klubbledare & utvecklare – Ängelholms Golfklubb, Ängelholm
Du kommer att leda flera spännande projekt framöver och har därför en hög planeringsförmåga och är strukturerad i ditt dagliga arbete, särskilt kring de viktiga ekonomiska delarna som du ska ansvara för. Du är relationsbyggande och är ansiktet utåt mot våra medlemmar, gäster och partners. Läs mer om rollen här. Ansök så fort som då intervjuer sker löpande.

Längdskidtränare – Svenska Skidförbundet, Falun
Som längdskidtränare planerar, genomför och följer du upp tänkt lägerplan och arbetar för bästa möjliga utveckling för åkarna i laget. Du agerar även som ambassadör och kontaktskapare mot deras skidgymnasier och skiduniversitet. Läs mer om rollen här. Tillträde 1 oktober, skicka in din ansökan i dag.

Marknadsanalytiker – SHL
Nu söker SHL en Marknadsanalytiker som ska arbeta med analyser, omvärldsbevakning och andra varierande utmanande uppgifter i aktuella projekt. Du kommer genom detta arbete bidra till insikter om deras besökare, klubbar, partners, potentiella partners samt omvärld så att de kan öka sina partnerintäkter, utveckla arenaupplevelsen, öka den totala arenabeläggningen samt utveckla partneraktiveringar. Tryck här för ansökan och arbetsbeskrivning Marknadsanalytiker. De genomför intervjuer löpande så ansök så snart som möjligt.

Marknadsansvarig – FC Helsingborg
Som marknadsansvarig för FC Helsingborg kommer du ansvara för den första kundkontakten hela vägen till att avtal skrivs. Du kommer arbeta uppsökande vilket innebär att du kommer kontakta potentiella sponsorer både via mail och via telefon. Du kommer boka in möten och sälja in FC Helsingborgs koncept till både större och mindre företag och organisationer. Ansök snarast då tillsättning sker så fort som möjligt.

Project manager, Commercial development – TV4 Play & Fotbollskanalen, Stockholm
I rollen som Project manager, Commercial development ingår du i den gemensamma affärsorganisationen för TV4 Play och C More OTT. Du rapporterar till och arbetar nära affärschefen för TV4 Play och Fotbollskanalen, Sam Ekman. Läs mer om jobbet här. Ansök redan i dag.

Projektledare – Sportality, Linköping
Vill du lära känna sportligor, klubbar, fans och partners utan och innan och vara navet i deras och deras vardag? Vill du vara med och utveckla de skönaste, smartaste och snyggaste lösningarna för ligorna? Läs mer här. Ansök så fort som.

Sales Account Manager – Forza Football HQ, Gothenburg
With joining their Sales team, you will add both experience, sales and presence to transition into the new group and bring positive energy that the sales team thrive on. Read more about the job here. The application closes soon.

Sales consultants – adidas, Stockholm, Hammarby, MOS
Be aware of store sales and KPI targets, as well as individual performance targets, take ownership over them and use all available store resources to meet or exceed them. Execute the Brand Customer Service standards to meet or exceed customers’ expectations and more. The application closes soon.

Sponsorsäljare – Hammarby Handboll AB, Stockholm
Som sponsorsäljare på Hammarby Handboll kommer din huvuduppgift vara att sälja olika typer av reklamplatser, paket och event. Du kommer ha en egen försäljningsbudget men också ett ansvar för att kontakta både befintliga och presumtiva sponsorer för att boka möten, bjuda in till event och för att presentera Hammarby Handboll. Du kommer arbeta självständigt och ha eget ansvar över hur du bäst lägger upp ditt arbete för att nå de uppsatta målen. Du rapporterar till försäljningsansvarig och försäljningen följs upp veckovis. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt.

Sportchef – Volleybollförbundet, Stockholm/Falköping
I rollen som sportchef på Volleybollförbundet kommer du till exempel att: ansvara och leda förbundskaptener och instruktörer. Ha stort fokus på sportslig utveckling. Sköta kommunikationen regelbundet mellan verksamheten, dess spelare och föreningar samt förbund. Läs mer om rollen här. Ansök senast 20 september.

Strategic CTO/Tech Lead – Ridesum
Your mission will be to work together with the founders to take their MVP to the next level by architecting future deliverables and take responsibility for the development of those milestones. You will be the bridge between technology and business. The goal is to deliver extraordinary value to the market and accelerate growth by developing a sustainable and scalable product that users love. You could either have a background as full stack-developer or/and product owner (with developer skills) with at least 5 years of experience. But if you are their future superstar but with less experience, don’t hesitate and prove it! The application closes soon.

Säljare – Race.se, Göteborg/Stockholm
Var med och sälj in Race.se lösning till lopparrangörer och led bolagets lansering globalt till inom utvalda områden. Var även med och utveckla Race.se till nya steg. Läs mer om rollen här. Ansök så snart som möjligt, då urval sker omgående.

Har du tips på lediga sport management jobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!


1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s