Om Sportidealisten

Sportidealisten är en plattform som drivs av mig, Jakob Wikenstål, för att hjälpa dig att hitta ditt drömjobb inom sport och för att bidra med inspiration och lärdomar från sportens värld – men vad är en idealist?


In English read here


Sportidealisten Idrottsvetare Sport Management SportJobb IdrottsJobb SportInnovation SportEntreprenör EASM SportStartUp

Vem är Jakob Wikenstål?

Och hur vet han allt om detta?

Det började som en blogg om min resa med utlandsstudier och upplevelser i Tasmanien som sedan ledde till inblicken och reseupplevelser till andra resmål, plus lite till. Samtidigt har jag alltid haft en koppling till sport och min nyfikenhet på nya lärdomar har visat vägen till nya kunskaper, nätverk och möjligheter inom det jag bryr mig mest om, sport!

Jag vet att sportjobb inte finns lika tillgängliga som andra arbeten och dessutom finns det få plattformar som erbjuder ett brett utbud. Detta ledde till att jag tog saken i egna händer och jag ser nu till att samla alla sportjobb på en plattform för att du ska ska kunna på enklaste sätt hitta ditt drömjobb. Dessutom finns det väldigt mycket att läsa om sport och många olika kunskaper som jag lärt mig mycket om och således vill dela med mig av till flera. Därför skriver jag även om sport med olika perspektiv för att bidra med idéer och lärdomar som ökar din kreativitet för att utvecklas och jobba långsiktigt inom sportens värld.

Vad är då det här med Sportidealisten?

“Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own.”
– Bruce Lee

Jo, som Bruce Lee (se citat ovan) säger har jag tagit till mig sport genom mitt liv och detta drivs jag av, andas in och ut och fostras med lärdomar på mitt sätt. Som namn, idealist, är man ibland klassad som en hopplös romantiker, som i mitt fall är sport. Du kanske känner likadant, att drivas av och gilla att vara en viktig spelare i förändringsarbeten av traditionella organisationers riktlinjer och policys? Som idealist är man framförallt omsorgsfull. Oavsett om det handlar om etik, miljöfrågor, en personlig åsikt eller om organisationen som man arbetar för. Du uttrycker hängivet din mening och är passionerade att influera ditt arbete. Har du också en vision och prioritering som en Sportidealist? Då handlar det om förbättringar för det stora hela, vilket gör dig lojal, inspirerande och trovärdig när du möter andra som mig med överensstämmande värderingar.

Jag är nyfiken och jag känner mig nästan alltid tvungen att söka, observera och lära mig från nya platser och kulturer. Detta är vad jag delar med mig av som en Sportidealist. Jag hoppas att du finner detta givande och hoppas vi fortsätter att ses här igen, plattformen där nya lärdomar ökar din kreativitet och utveckling inom sportens värld.

Jag har även grymma tips och erfarenheter som jag delat med mig av från min tid i Australien “Down Under” samt lite mer, för dig som vill se lite vad som gjort mig till den jag är just idag kan se resan av Jakob Wikenstål i tidigare inlägg.

Lediga Idrottsjobb/Sportjobb i Sverige

Vill du få in en fot inom sportbranschen eller ta nästa steg i din sportkarriär? Följ då denna sida. Här uppdateras lediga idrottsjobb/sportjobb, heltid, halvtid, deltid, praktik, både i Sverige som internationellt. Trevlig sökning och lycka till att hitta ditt drömyrke!

Är du ut efter en internationell karriär, kolla in vår sida för lediga internationella sportjobb här!

Har du tips på lediga sportjobb? På Sportidealisten.se har du möjligheten att lägga ut nya vakanta jobbpositioner.

Hör av dig och tipsa, så fler kan börja sin väg till drömyrket!

Kontakta gärna mig

jag o kangaroo

Du får gärna mejla (kontakt@sportidealisten.se) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn)

Men den stora frågan du kanske undrar, varför detta orange:a?

Orange är en färg som har en nyans av rött och är också en av de färger som drar till sig mycket uppmärksamhet. När en person ser på färgen kan han eller hon känna sig entusiastisk och levande. Det kan också göra att man känner en känsla av balans, välkomnande och värme.

Positiva egenskaper av orange: aktiv, karismatisk, kompetent, kreativ, emotionell, energisk, exotisk, explosiv, flexibel, rolig, god, glad, frisk, humoristisk, oberoende, motiverande, provocerande, säker , sällskaplig, stimulerande, framgångsrik, tropisk, pulserande, välkomnande och vild.

Detta är vad jag känner och vad jag hoppas du ska känna hos mig.

Skapa dig det bästa!

Tack för att du läser detta. Jag skulle gärna vilja höra mer från dig och ge dig mer tips.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s