Första dagarna i Hobart

Hej hej,

Första dagen slutade med en trött jetlaggad kropp. Jag såg fram emot att se mitt Djurgården på någon ful stream men då tiden här är 8 timmar före Sverige, så var tiden inte ultimat att vara uppe och se matchen på.

Men en ny dag och nya överraskningar!

Så andra dagen träffade jag en till svensk. Så vi bestämde oss för att se vart vi ska spendera vår kommande termin någonstans genom att gå ner mot skolan. Som sagt så bor jag rätt högt upp så varje dag innebär en snabb och nedåtlutande gång medan vägen hemåt alltid blir tuff och brant. Men nog om det…

DSC00059 DSC00060

Ovan är huvudentrén för den stora aulan och den andra bilden är bara en tråkig vy utanför 😛

Sedan begav vi oss nedåt genom campuset och gick till sportdelen såklart. Där finns en cricket/australiensisk fotbollsplan överst och mitt emot ligger business-byggnaden där jag hör till.
DSC00061 DSC00062 DSC00063 DSC00064 DSC00065 DSC00066 DSC00068 DSC00070

Bilden till höger ovanför är en bild på Mt Welliton som jag kommer bjuda på mer bilder ifrån.

DSC00071

Efter cricket och australiensiska fotbollsplanen ligger där tennisbanor och därefter kommer rugbyplanen.

DSC00076

Sist men inte minst efter ha gått ner till city som tar ca 15-25 minuter så är detta en bild av ena gatan där många butiker ligger runt. Precis till vänster är Hobarts stora shoppingcenter så det blir där man drar för någon shopping förmodligen.

Detta var början på Hobart-livet och skolan skall strax börja.

Hörs snart igen!

Och just det! Höll på att glömma. När jag kom fram i lördags så träffade jag aldrig mina rumskamrater och jag visste knappt om de ens skulle vara några gamla kvar från förra terminen eller inte. Men hur som så träffade jag ingen första dagen och jag visste inte hur jag skulle göra med mat och så vidare. Så jag vågade inte direkt ta något i köket, haha!

Men på kvällen av söndagen mötte jag en kille som var från Tasmanien. Han verkade schysst och han bjöd ut mig på en grym restaurang som ligger nere i Hobart city. Dessutom har han bil, så det är ett stort plus och nu kan jag få skjuts rätt ofta! Hans namn är Edward och han bjöd på en grym burgare på ett ställe som typ alltid har live musik och han berättade en hel del om hur allt fungerar. Så sen kändes allt lugnare och bättre om hur allt fungerar i huset med 5 andra personer och allt annat i Hobart.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s