Hobart here we go, first day!

    Hallå!

Nu tänkte jag visa lite från första dagen i Hobart. Till en början när jag flög in mot Hobart så bjöd vintervädret på en solig och fin dag. Kan meddela att de första bilderna är från 7 på morgonen 😉 IMG_7870 IMG_7872 IMG_7884 IMG_7889 IMG_7894 IMG_7900 IMG_7906 IMG_7911 IMG_7912

Som ni kan se, så bara bilderna innan landningen, så bjuder Tasmanien på en fantastisk miljö.

Men väl framme på flygplatsen så var det inte den största flygplatsen att befinna sig på. Bilden nedan visar i stort sett allt. Jag klev av utomhus och möttes av vinterkylan och klev in i denna lilla lokal med ett band och vipps så stod min pick-up chaufför med en bild av UTAS (University of Tasmania) för att hämta mig. Jag träffade dessutom en svensk på planet hit, så det underlättade med alla frågor man var förvirrad över att snacka ihop sig om.

DSC00021

Väl på väg in mot Hobart som ligger ca 20 min ifrån flygplatsen så var chauffören snäll att erbjuda ytterliggare skjuts ner till city så jag kunde köpa något till sängen. Nedan ser ni mitt rum i panorama, tror ni ska se det bra. Ett rum med skrivbord och fin utsikt över havet och staden.

DSC00051 DSC00053

Väl nere i city så gick jag och den andra svenskan runt och yrade, inte visste vi väl vart saker och ting finns men vi fick i alla fall tips från chauffören att handla hos en butik då de hade rea.

En del av city och butikerna finns runt Elizabeth Lane som ni ser nedan.

DSC00030 DSC00028

Efter lite vandring runt så sökte vi oss efter något att äta, så vi travade till hamnen och vad passar inte bättre än att njuta av en kall lokalöl och fish & chips i vintersolen!

DSC00034 DSC00035 DSC00036 DSC00037 DSC00038DSC00042

DSC00039

Efter en tur nere i city så begav vi oss tillbaka till våra rum och det blir ganska mörkt här redan vid 5 (svensk tid 17). Så vi kände att någon handling borde göras för kvällen och dagen efter och tog oss till närmaste livsmedelsbutik som egentligen låg nära. Men eftersom mitt boende ligger uppe i bergen så blir tillbakavägen sjukt jobbig, så jag borde ha sjukt bra benstyrka efter denna tiden här 🙂

När väl mörket är framme så ser det ut som nedan utanför mitt rum.

DSC00055 DSC00057

Det ni ser som en liten “kanin” kanske? Ja, det är en mini känguru. En så kallad “Wallaby”. Dessa små djur kommer fram varje kväll och jag kan dessutom meddela att de är rätt goda. Kan ni, så beställ en Wallaby Burger.

Detta var lite från min första dag och har ni frågor eller så, så finner ni min mejladress “Om mig” eller sociala medier på höger sida.

Ha det fint så länge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s