National Park – Wellington

Ny dag och mot huvudstaden. Efter frukosten så begav vi oss runt bergen och via småstäder som, Ohakune, Taihape och Bulls för att slutligen ankomma till Wellington. Dagen startade med fantastiskt väder och för att köra mot Wellington så behövde vi som sagt köra runt bergen.

DSC04966

DSC04969

DSC04970

Under resans gång så stannade vi först till i en liten stad, Ohakune, känt för morrötter där de har en gigantisk morot som staty, men den skippade jag att ta bild på. Därefter så fortsatte vi vidare till Taihape för stövelkastning som är stort där. Så vi hade en egen tävling och kastade, dock vann jag inte..

DSC04975

Sen körde vi igenom en stad som hette Bulls, enough said.

När vi kom fram till Wellington så gick vi till national museét, “Te Papa”, och såg en cool utställning om World War 1 och Nya Zealands deltagande.

DSC04977

Det var stora statyer av några av kämparna från kriget och de var verkligen väl gjorda.

DSC04980

DSC04981

DSC04983

Om ni vill lära er morsekod så kan ni spana in bilden nedan.

DSC04985

DSC04986

Statyn nedan var den bästa, kvinnan på bilden såg så verklig ut och de hade även lyckats få hennes tårar att se verkliga ut, väldigt fängslande!

DSC04988

Efter den utställningen gick vi till nästa med djurlivet och som ni kommer se på nästa bild så är denna, en tioarmad bläckfisk, den är verklig. De fångade den för ca 7 år sedan, så ja, man får väl se upp för vad som finns i det okända vattnet.

DSC04989

DSC04990

DSC04991

Efter att ha sett uställningarna så strosade vi runt längs hamnen och njöt av solen.

DSC04999

DSC04998

DSC04996

Denna bild nedanför visar en kille som verkade vara lite galen då han bad några att filma honom och sedan gick han upp för att hoppa ut i det kalla vattnet och göra ett ryggplask!!

DSC04995

DSC04994

När kvällen närmade sig så käkade vi middag på vårat hostel men tyvärr fick vi rätt lite mat så vi bestämde oss för att gå ut och äta på nattmarknaden som låg i närheten och testade på chilenska piroger, eller som de annars kallas för, “Empanadas” och de var sjukt goda.

Resten av kvällen blev festande och tyvärr säga hej då till alla mina nya vänner jag träffat. Dock under denna dag så var det halloween så det var sjukt många under dagen och kvällen i Wellington som var utklädda och dessutom så väntade folket på en VM-final i Rugby mellan Nya Zealand och Australien kl 5 på söndagsmorgonen. Så det var en stor hype och vi hade bestämt med vår buss som skulle vidare att vi skulle se matchen och sedan åka vidare direkt efter. Jag och några till hade bestämt oss för att stanna uppe hela natten för att vid 5 på natten sedan se matchen. Vi hittade en stor bar som var full av taggade Nya Zealändare, en cool atmosfär och som ni kanske redan sett på min Facebook, så lade jag upp ett klipp från Haka dansen som Nya Zealands landslag alltid gör och dessutom är det den vi själva fick testa att göra.

IMG_0631

IMG_0632

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s