Aussie Road Trip – Cairns and The Great Barrier Reef!

Hallå igen!

Jag vet att det har gått alldeles för lång tid sedan senast. Mycket har hunnit hända sedan Nya Zealand och ni som har följt mig via Instagram har nog hunnit förstå att när detta inlägg publicerats så är jag hemma i Sverige igen.

Jag kommer nu försöka dela med mig av min resa genom slutet av 2015 genom nytt inlägg varje söndag, så håll ut!

Här kör vi:

Efter knappa två dagar tillbaka i Tasmanien från Nya Zealand så var det dags att dra iväg på nya upptäckter och äventyr!

Så från en upplevelse av Nya Zealand så var det äntligen dags för att se mera av Australien.

Innan vi åkte så kom jag hem som sagt från Nya Zealand och jag hade ca 2 dagar kvar i Tasmanien. Första dagen blev rätt chill under eftermiddagen då jag landade vid 13. Sen så träffade jag mina kära vänner igen och till kvällen sedan så åt vi middag tillsammans och gick ut för att fira vid tolvslaget att Tim och Hariz skulle fylla år. Det blev en riktigt rolig kväll men dagen efter blev det allt från städning till tvättning och försöka packa, hmm.. Rätt svårt att få ned allt i väskan, speciellt när det övervikt.

IMG_1438

På kvällen hade vi någon form av hejdå-middag innan vi skulle börja separeras åt olika håll i världen. Det är fantastiska människor jag har lärt känna under tiden i Tasmanien och det är dem som betyder och gör en utbytestermin så mycket bättre.

Tim, Will och jag skulle sedan på äventyret i Australien och vi började med att flyga från Hobart upp till Cairns i norr. Trots att vi landade vid 19 så var vädret redan en stor skillnad från vad vi var vana vid från Tasmanien, så från 15-20 grader till 30-35 grader och det var en kvav värme också. Därefter blev det en middag ute och sedan en lugn kväll på hotellet.

Här är en bild över Brisbane som vi flög via till Cairns.

IMG_1443

Nedan är två bilder på omgivningen runt vårat hotell.

IMG_1447

IMG_1446

På lördagen så var det dags att se Cairns, så vi tog en buss in och strosade runt i denna härliga, lilla men sköna stad. Först ut en pankaksfrukost med rätt go utsikt över havet. Sedan en promenad till en gigantisk utomhus pool, även kallad lagun som ligger vid havet och naturligtvis blev det en stund i denna varma och behagliga pool.

IMG_1445

IMG_1449

IMG_1452

IMG_1451

Efter en lång dag i Cairns så bokade vi in en heldag för snorkling i det stora barriärrevet! Detta skulle starta tidigt dagen efter så vi tog oss hem på kvällen och möttes av fladdermöss, så kallade flygande rävar. Jag hade ingen koll på att dem levde här men vi hörde något konstigt ljud från träden men det var för mörkt för att först se. Men med en klar syn upp mot himlen så såg man fläddermössen som tydligen hade ett litet reservat vid några träd.

IMG_1455

Söndagen var den stora upplevelsen med att snorkla i det stora barriärrevet, en magisk vy under ytan där ute.

Vi tog oss till hamnen tidigt på morgonen men vädret såg redan lovande ut.

IMG_1458

IMG_1457

Under dagen så skulle vi åka ut med en katamaran.

IMG_1466

Innan vi for ut på havet så visade Tim hur man skulle visa tecknet för en stor stor haj samt prövade förarsätet.

IMG_1464

IMG_1469

Så här såg det ut ombord. Folk droppade in och skulle fylla i några papper.

IMG_1474

Vi hängde mestadels ute i fronten i solen på vägen ut och tillbaka.

IMG_1483

IMG_1486

IMG_1493

Vi gjorde två stop därute och snorklade i några timmar och såg alla möjliga fiskar och andra saker. Det var Tim och jag som snorklade och Will dök då han redan hade ett dykcertifikat och han fann Nemo bland annat.

IMG_1494

IMG_1508

IMG_1512

IMG_1530

Vi var alla nöjda och glada och kom hem på kvällen och då skulle vi  självklart ta ett dopp i lagunen igen innan vi drog hem.

IMG_1531

Trots en söndag så tänkte vi testa nattlivet i Cairns och då det är berömt för att vara backpacker-staden i Australien så skulle det ju självklart vara folk ute tänkte vi och självklart var det så. Med tanke på värmen i Cairns så kände vissa att ett nattdopp kunde vara skönt också.

IMG_1550

IMG_1554

Detta var vår start på en lång och rolig resa genom Australien.

Håll utkik för nästa inlägg där det kommer både det senaste och fortsättningen på resan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s