Let the Road trip begin

Sen jag kom hem har jag hunnit ha väldig lyx hos föräldrarna med god mat. Det har varit fantastiskt att få vara hemma och träffa familjen och mina vänner men nu har det börjat närma sig nästa och sista terminen i plugget så Malmö here I go!

Tillbaka till min resa utomlands förra året där jag senast berättade om när jag var i Cairns och här kommer nu starten på husbilsresan.

Måndagen den 16 november var den stora dagen på vår resa, eller snarare starten på vår roadtrip, för denna dag hämtade vi upp vår kärra för resan och hon blev döpt till Trixie, namnet till en gammal tasmansk tiger.

IMG_1559

IMG_1560

Denna kärra är då alltså högerstyrd såklart då man kör vänstertrafik i Australien men det hade jag prövat på under min tid i Australien hittills. Däremot hade jag bara kört automat förrut men denna bil var en gammal en, med manuell växellåda så det skulle bli en ny erfarenhet att pröva på.

Vi stannade till och tankade både bilen och oss själva och handlade några viktiga verktyg och redskap till bilen innan vi på riktigt lämnade Cairns. Till exempel så hade bilen bara kassettbandsspelare och man kan inte köra road trip utan musik så vi fick tag på en kassettbandskonverterare till AUX-kabel. Riktigt smart uppfinning jag själv aldrig tänkt på! Det vi också får tacka för under resan är att McDonalds är en räddare i nöden, har du inte full koll på matställen när du är utomlands så finns alltid McDonalds där överallt. Du vet i stort sett alltid vad de har och dessutom så erbjuder de WiFi och de toppen av allt, de har beställningsautomater i Australien, vilket är smidigt att både beställa exakt rätt order och se vad de har, plus att du kan betala via den också och sedan bara vänta på ditt ordernummer.

IMG_1569

Strax därefter så körde vi norrut och stannade på en husbilspark vid stranden, Ellies Beach. Alla stränder här är sjukt fina och denna var definitivt en av dom, dock kunde vi inte bada där då det kan finnas både krokodiler och livsfarliga maneter. Så som en oerfaren husbilsförare så trodde jag först att vi kunde bara stanna vart som helst i stort sett för att campa. Men såklart så behövs elen laddas upp efter någon dag och beroende på hur mycket vi ville använda kylen så bör du ladda med el varannan dag men vi började resan med ett säkert kort så allt skulle fungera.

IMG_1571

IMG_1573

IMG_1583

IMG_1581

IMG_1580

IMG_1589

IMG_1588

Så när vi kom dit så kopplade vi in bilen och började kolla lite i lugn och ro exakt vad vi hade gett oss an. När allt var perfekt så tog Tim och fiskade lite och vi tog senare en promenad längs området för att se hur det såg ut.

Natten var dock den värsta jag nånsin haft då det var sinnessjukt varmt i bilen men på något sätt så fick vi någon timmes sömn men det var svettigt värre.

Tisdagen startade med en rejäl regnskur och somliga var mer missnöjda och somliga fick göra det bästa av situationen och svalkas ute i regnet och äta kakor (jag). Väl när regnet var över så körde vi norrut mot världens äldsta regnskog, Daintree. Men innan vi var framme gjorde vi ett stop på vägen för en utsikt och sedan stoppade vi kort i Port Douglas innan vi körde till det berömda upptäckscentret av regnskogen.

IMG_1598

IMG_1600

IMG_1606

IMG_1605

IMG_1608

IMG_1609

För att kunna ta sig till regnskogen så var vi tvungna att ta en färja över och där kunde man se krokodiler i vattnet men vi såg inga, varken dit eller tillbaka.

Daintree upptäckscenter gick vi runt och såg alla möjliga saker från olika trädsorter till bär till djur. Det fanns en liten chans att se en Cassowary som jag aldrig hört talats om förut men de ser nästan ut som en struts men är sjukt farliga, men vi såg aldrig någon där. Däremot så finns en giftig buske med löv kallad, Stinging Tree, som kan förstöra ens hela liv, man ska tydligen få hemska smärtor och aldrig kunna röra kallt vatten igen utan att få ont.

IMG_1611

IMG_1620

IMG_1625

IMG_1624

IMG_1649

IMG_1684

IMG_1619

IMG_1664

IMG_1687

Det fanns en slinga där de visade hur några gamla uråldrade djur såg ut men som aldrig klarade sig kvar levande till slut, allt från gigantisk känguru till gigantisk krokodil.

IMG_1679

IMG_1678

IMG_1686

IMG_1682

IMG_1681

IMG_1680

IMG_1690

IMG_1689

IMG_1692

IMG_1691

Efter besöket var värmen total och vad passar inte bättre än ett besök på en glassfabrik. Man kan lugnt konstatera att det fanns några coola blommor och träd i regnskogsområdet helt klart.

IMG_1694

IMG_1695

IMG_1697

IMG_1696

De hade verkligen en hel del att välja på och på grund av värmen så fick man äta rätt fort så det inte blev en milkshake på direkten men sjukt gott.

Med tanke på hur vidrig sömn vi precis upplevt så hade vi införskaffat oss fläktar till bilen. Dessutom så insåg vi att det inte går att sova utan el nu med fläktarna, så vi behövde hitta husbilsparker med eltillgång varje natt så vi kan ha igång våra fläktar non-stop.

Vi fortsatte norrut mot nästa sovplats som även denna låg vid stranden, men som sagt inget badande om man vill överleva utan krokodiler eller farliga maneter.

IMG_1700

IMG_1704

IMG_1703

IMG_1702

IMG_1701

IMG_1706

IMG_1711

IMG_1712

Ha det fint!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s