Cairns – Mission Beach

Hallå!
Nu är jag tillbaka i kära Malmö och slutspurten i studierna är verkligen igång. Det var kul att träffa sina klasskamrater igen då det varit ett tag sedan senast. Alla kommer från en termin där det har varit valfritt bland kurser, alltså chansen att specialisera in sin utbildning till ens egna intresse. Som ni kanske redan vet så har jag studerat sport/festival event management och konsument-beteende och entreprenörskap i Tasmanien. Så skulle ni någonsin fundera på utlandsstudier, kan jag varmt rekommendera University of Tasmania (UTAS).

DSC00059

Men nu tillbaka till november och bilresan!

Vi hade tänkt börja dagen men att se krokodiler på en farm uppe i Daintree regnskogen men först lite frukost! Vi fann ett lokalt ställe i närheten som erbjöd en riktigt spännande smaktallrik bestående av Emu, Känguru och Krokodil!! Dessutom hade de krokodilkorv med bröd och till detta fick vi även någon form av växt kallad Taro och Choko som smakade som sötpotatis chips och rostad lök. Det var verkligen en smakupplevelse, testa när ni får chansen! Krokodil smakar som kött men texturen är som fisk, bättre förklaring går ej.

IMG_1714IMG_1723IMG_1718IMG_1726IMG_1729

Efter ätit bland annat krokodil så skulle vi försöka se några också och i väntan på rätt tid för turen så tog vi en sväng till en strand och chillade ett tag men oturligt nog var vi lite sent ute då det var så varmt för dem att de sällan kom upp till ytan. Vi körde därför ner till Cairns igen för att dels kolla upp några anmärkningar vi gjort på bilen samt för att då kunde vi ta ett nytt dopp i lagunen i denna värme. Vi hade dessutom bestämt oss för att festa på kvällen med en från Tasmanien så vi såg till att boka ett hotell för att ha en sval sömn på natten. Det blev tyvärr inställt att träffa henne men dock hade jag varit i kontakt med Manouk jag träffat i Nya Zealand, så vi mötte henne och drog ut för middag och fest.

Dagen efter bokade vi Fraser Island och Whitsunday Island och tog en sväng för att kolla upp bilens små anmärkningar innan vi sedan körde österut mot Mission Beach där vi kom fram i mörkret men fann en plats på husbilsparken. Mission Beach var en liten men charmig liten by och här skulle vi stanna två nätter. Vi passade på att tvätta under nästa dag innan vi spenderade resterande dag med fiske, dock utan någon fångst. På vägen hem sedan så såg vi denna lilla stackare som dött av elen. Till middag så gjorde vi våra egna burgare och det är det som är så gött med sådana campingplatser där det finns BBQs och vatten, kylar, frysar och rostmaskiner. Vi kan liksom tillaga det mesta utan extra kostnad!

IMG_1737IMG_1741IMG_1758

IMG_1769

IMG_1766

IMG_1770

På kvällen efter middag så kunde det bli lite chill iform av att  prata med vänner och familj hemifrån och annars mestadels njuta av kvällstemperaturen som var lite svalare än de senaste dagarna.

Höjdpunkten dock på Mission Beach måste ha varit att de hade bra musiksmak där, eller vad säger ni?

IMG_1808

Over and Out, ha det fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s