Sport, integration – Agnes Water

Hallå igen!

Då har jag nu kommit in i terminen och det handlar såklart om sport! Min passion för sport/idrott går inte att beskriva men det har nog mycket att göra med min föreningsuppfostran. På tal om föreningsuppfostran så har jag funderat på vad det egentligen är för gemene man, i mitt fall handlar det om att jag har under min uppfostran inom idrottsvärlden tillhört främst Åkersberga Innebandyförening (Ackers). Där möttes jag av aspekterna: social tillvaro, disciplin, fysiskt aktivitet, ledarskap, kommunikation och lagspel mm. Svårt att räkna upp allt men det är en hel del som en förening kan bidra med under sin uppfostring i ungdomen.

Detta spår förde mig till ett brinnande intresse av att få andra att känna likadant och vad sport också gör att det handlar mycket om känslor, alla kan prata om det och alla kan relatera till någon koppling, vilket är en nyckel till ett öppet samhälle.

Vi ska nu slutföra vår utbildning med en C-uppsats och på mitt program Idrottsvetenskap, har lärarna på programmet infört ett projekt som kallas Sport Open. Det är ett väldigt aktuellt ämne om Idrott och Integration. Det handlar om det aktuella ämnet nyanlända och hur vi med idrott kan kommnunicera och välkmomna nyanlända till Sverige! Mer om detta kan jag berätta senare.

IMG_4699IMG_4700

Nu mot fortsättningen från min resa i Australien och från två nätter i Mission Beach for vi på en lång lång körning till Arlie Beach. Vi kom dit tidig kväll och tog en efterlängtad dusch efter en körning i hettan innan vi sedan tog några kalla och klädde om för utgång. Vi möttes dock av en massa “schoolies” som är typ som gymnasiestudenter som precis tagit studenten men skillnaden med Sverige är att de är mellan 17 och 18 år. Så alla dessa tonåringar reser runt och festar i Australien och på en del ställen som Arlie Beach till exempel så har de 1 veckas event med olika aktiviteter och fester. Så det var sjukt mycket folk på stan men vi hade som vanligt en rolig utekväll.

Dagen därpå blev en lugn och skön dag i poolen på campingområdet. Senare under dagen när vi satt ute vid bilen möttes vi av en massa änder med rätt coola vingar. Det är sådana intressanta upptäcker man bland annat får ta del av när man reser runt. Det är så många saker vi tar för givet i livet men allt är inte likadant överallt.

IMG_1778IMG_1782IMG_1779IMG_1818IMG_1822

Efter en skön dag i Airlie Beach so skulle vi till Agnes Water. Det var nämligen där vi äntligen skulle få bada i havet utan risken av krokodiler och farliga maneter. Dock under denna långkörning så hade vi en spännande avslutning på resan då vi mot slutet blev lurade av vår gps. Vår gps var något år gammalt och ville nämligen på slutet av körningen att vi skulle köra igenom vatten och i och med denna felkörning så höll vi på att gå mot tom tank men det var på minuterna innan det blev soppatorsk som vi fann en bensinmack. Så vi överlevde och kom lite senare än beräknat till Agnes Water men fann en tom plats på kvällen och det visade sig vara en väldigt schyst plats vi hamnat på.

Dagen efter lyste solen som vanligt varmt och skönt och vi hade en skön frukost med havet som utsikt. Därefter blev det stranden för hela slanten och vi kunde som sagt äntligen bada i havet. Dessutom passade Will och Tim på att hyra surfbrädor och surfa!

IMG_1830

IMG_1836

IMG_1829

IMG_1844

Mot kvällen blev det en spontan men väldigt kul utflykt som jag ska berätta om nästa vecka.

Ha det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s