Mon Repos, sköldpaddor live

Vad har först hänt i nutid då?

Jo, i studierna så har vi kommit in mer på djupet hur man analyserar både kvalitativt som kvantitativt. VI har även gått in på mer teori som kan vara bra att tillämpa som ett perspektiv när man skriver en uppsats.

Själv har jag funderat en hel del om vad jag ska skriva om men kan hittills konstatera att det kommer nog handla om fotboll som är mitt bästa ämne.

Annars har jag träffat mina morföräldrar och fått berätta om mitt äventyr under hösten samt spelat biljard och shuffleboard med vänner.

Här är en bild på fullmånen som var en dag.

IMG_4708

Nu över till senaste storyn.

Vi var som sagt i Agnes Water där vi kunde bada i havet utan risk att stöta på krokodiler och farliga maneter. Efter en skön dag på stranden så beslöt vi oss på kvällen att dra till staden Bundaberg och till kusten i Mon Repos där vi fick se sköldpaddor, den mest utrotningshotade dessutom, loggerhead turtle. Vi gick under fullmåne på stranden och såg dem komma upp från stranden och sedan skapade de ett bo i stranden och la ägg. Vi stod rätt intill en sköldpadda som la sina ägg och dessa sköldpaddor är enorma. Sedan fick vi följa med henne ut till vattnet igen och därefter gick vi tillbaka till äggen och där fick vi känna på äggen och honan lade ca 115 ägg :O Detta var verkligen en cool upplevelse och efter detta blev det nattkörning till Noosa, staden där världstävlingarna för surfning hålls.

IMG_1853IMG_1861IMG_1857IMG_1862IMG_1875IMG_1874

Onsdagen statade med ett besök av våra kära vänner, Francesca, Chloe och Tessa. Så kul att träffa fler vänner från Tasmanien igen. Resten av dagen blev surfning och chill på Noosa main beach.

IMG_1851IMG_1885IMG_1883

Torsdagen blev en ny dag och träffa vänner från Tasmanien och denna gång träffade vi Robert innan vi drog till en annan strand, Sunshine beach och Will surfade igen, dock var vågorna väldigt svåra. Efter ett tag så blåste det för mycket här så vi drog till stranden vi var på dagen innan. Till kvällen sedan så firade vi Thanksgiving. Med tanke på att Will är från USA så kändes det som en kul grej, dock kunde vi inte fixa hela matbordet men vi hade i alla fall kalkon och tranbärssylt.

IMG_1882IMG_1881IMG_1880IMG_1896IMG_1893IMG_1917

Vi hörs mer nästa söndag, ha det fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s