Uppdatering

För er som klickat in er här så är mitt namn Jakob Wikenstål och jag har främst haft igång denna blogg i syfte att dela med mig av min resa jag gick igenom från sommaren 2015.

IMG_1054

Nu är jag med i ett bloggprojekt och detta är första steget att göra en uppdatering.

Lite kort och gott om varför jag gör detta än att föra egen dagbok kan man ju undra?

Jag är en öppen, glad och social person som gillar att prata så detta är en bra plattform för mig att skriva (“prata”) av mig lite. Sen i och med att jag har varit runt på flertalet platser och lärt känna många nya människor från olika kulturer och språk så blir min blogg en plats för att se vad jag har gått igenom i antingen text eller bilder.

Om man ser tillbaka på vad jag har skrivit om hittills så är majoriteten om min resa genom olika upplevelser jag stötte på från flyget mot Tasmanien i juli 2015 till nu. Jag försöker ta upp kulturkrockar från en svensk uppväxt men även berätta om vad jag som studerande gör i vardagen. Kanske inte intressant att läsa att jag pluggar men jag läser det idrottsvetenskapliga programmet på Malmö Högskola med inriktning Sport Management. Det jag tycker är intressant med detta och som kan vara oklart från allmänheten är att idrott/sport är väldigt oklart i Sverige. Det finns ingen klar definition samt att det är ständiga diskussioner gällande om det är politik eller inte och om det är ideellt eller kommersiellt? Detta är något jag blir mer kunnigare om som jag försöker ta upp ibland samt att jag har växt upp med idrotten, så jag vill studera det på samhällsperspektiv för att få fler att ta del av de positiva bitarna det bidrar till för både mikro- och makro-nivån.

En tanke att hålla detta igång är att ha mitt namn ute i den globala sociala medievärlden. Jag vill finnas med där ute och jag vill gärna möta nya oavsett vad, så är jag öppen för möten. Jag ser positivt att diskutera sport och entreprenörskap och utveckling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s