Surfers Paradise

Hallå igen!

Veckorna rullar på fort hemma i Sverige! Trots mycket regn och tråkigt väder som dessa tider alltid bjuder på i Sverige så har jag kommit tillrätta igen.

Jag har berättat tidigare om SportOpen projektet och det börjar bli mer aktuellt nu att skriva uppsats inom ämnet. Vi har tur med nätverk på vår institution, att vi kan få ta del av intressanta projekt som detta. För min del med uppsatsskrivande så har jag börja närma mig ett område inom fotboll och integration. Jag ska på möte förmodligen nästa vecka för att ta de sista stegen till beslut, men sjukt taggad på att sätta igång!

Dessutom så har jag kommit i kontakt med fotbollens nästa grej! Har ni hört talas om Tonsser? Det är i alla fall en app för fotbollsspelare, 13-19 år där man för statistik över sig själv och kan kolla in motståndarna inför kommande match. Det är ett skyltfönster där alla kan upptäckas oavsett ålder, nivå eller plats. Ta gärna en titt och gilla det och varför inte sprida det vidare. Det bör kännas till för både spelarna som vänner och familjen, alla vill väl en fotbollsspelares bästa?

Här är förresten några bilder från förr förra helgens aktivitet. Jag hade minsann saknat biljarden från Australien och sen var ju shuffleboard ett bra tag sen jag lirade senast.

Biljard MalmöShuffleboard Malmö

Det som däremot hände förra helgen eller kanske snarare mådagen den 8/2 var att jag och några vänner såg på Super Bowl 50, ja det var på måndagen då det började 00.30 och det är som alltid en gigantisk show. Alltid lika spännande att se de sjukt dyra reklamerna som den stora halvtidsshowen.

USA ConverseSuper Bowl 50

Sen mer kul under veckan har varit att min kära mor kom ner från Stockholm och jag träffade även kära vänner som jag lärde känna på min tid i Santa Barbara. Det är en sån fantastisk sak som jag uppskattar för varje år som går att jag lärt känna underbara vänner för livet på en utlandsvistelse på ca ett år i Kalifornien.

Men nu tillbaka till slutet av 2015 och fortsättningen från att ha sett havssköldpaddor och solat bland surfare i Noosa. På fredagen var det dags för ett nytt resmål, mot Surfers Paradise! Men först skulle vi stoppa till hos en verkstad för vår campervan för att kika till vår gamla Trixie som hade blivit lite rasslig här och där. Det tog ett tag att få dit någon, så om ni hyr via Camperman Australia, kolla upp innan om de har ett eget kontor och inte en agentur som vi hamnade hos, som tog rejäl tid. Det var varmt och svettigt men till slut fick vi gratis hjälp och kunde köra vidare till nästa stop.

Hanna som jag träffade i Nya Zealand som jag gjorde fallskärmshoppningen med bor nu i utkanten av Brisbane och vi hade fixat så hon kunde hänga med oss. Så sjukt kul att träffa fler nya vänner man lärt känna nyligen igen, därefter anlände vi till Surfers Paradise och möttes av en julhälsning.

Jul Surfers Paradise

Sen trots molningt väder fick det bli lite strandhäng och ett dopp.

Surfers Paradise StrandSurfers Paradise Strand

Surfer Paradise är rätt likt Miami med en lång strand med hotell och höga hus i bakgrunden. Efter en skön eftermiddag på stranden så körde vi till vårt campingområde, vilket låg sjukt nära city och stranden. Man kan till och med tro att vi bodde mitt i city med alla hus runt om. Då vi hade en extra person som skulle sova med oss så hade Hanna fixat med sig ett tält som var svårare att bygga upp än vi trott. Så kan det bli när ingen av oss är vana att bygga tält som denna avlånga variant.

Surfers Paradise camping

Surfers Paradise camping

Surfers Paradise camping

Surfers Paradise camping

Surfers Paradise camping

Surfers Paradise camping

Efter kämpandet av bygget så hade vi tårta över från Thanksgiving som vi kunde avnjuta efter att ha landat i Surfers Paradise.

Till kvällen så åt vi ute och därefter blev det utgång och festande hela natten.

För lördagen och med tanke på lång natt och med värmen i Australien så är det svårt att sova längre än till 8 så vi var rätt trötta men hade en skön lördag på stranden framför oss. Först tog vi en rejäl frukost/brunch och det blev en heldag på stranden med gött gött väder! Strömmarna var rätt tuffa i havet men det var sköna vågor att bada i och vi hade en väldigt kul dag i solen. Efter strandhänget så blev resten av dagen strosande i city och jag hade på morgonen råkat ta sönder mina flipp flopps så jag behövde nya flipp flopps och sedan handlade vi mat för att laga senare. Till kvällen sedan så chillade vi vid Trixie och köket på campingområdet.

Surfers Paradise Strand posering

Surfers Paradise Strand posering

När vi handlade fann vi grabbar en liten julstämning 🙂

Jul Surfers Paradise

Söndagen blev en ny dag för stranden och alla dagar här har bjudit på schyssta badvågor och efter några timmars häng så tog vi lunch uppe vid vägen längs stranden, syns inte så bra på bilden men det var en schysst utsikt och restaurangen hade livemusik och god mat.

Vad kan inte vara bättre än Dinosaurie-nuggets?

Lunch Surfers Paradise

Lunch Surfers Paradise

Lunch Surfers Paradise

Lunch Dinosarie Nuggets Surfers Paradise

Surfers Paradise Strand poseringSurfers Paradise Strand posering

Surfers Paradise Strand posering

Surfers Paradise Strand posering

Till kvällen sedan så skulle vi till Hard Rock Cafe men de hade ingen lokalburgare som alla ställen har och priset och stämningen var inte bra som det brukar vara så vi struntade i det men hittade Vapiano och åt gott där istället. Till slut var det dags att köra hem Hanna då hon behövde vara uppe vid 7 dagen efter och vi försökte hitta ett ställe att sova hos i Brisbane, vilket vi alltid finner och som vi fann.

Hard Rock Cafe Surfers Paradise

Ha det fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s