Brisbane

Senaste veckan har för mig betytt framsteg inom uppsatsskrivandet. Nu börjar ämnet bli tydligare och olika idéer till tillvägagångssätt för att hitta artiklar och forska om känns bättre. Idrotten är i sig bred och mitt bästa och största intresse ligger hos fotbollen så vad är inte bättre än att skriva sin uppsats om sitt bästa intresse?

Annars har veckan inneburit tankar till att Allsvenskan snart är tillbaka!! Nu till helgen är Svenska Cupen igång och jag är sjukt taggad på att se vad IFK Norrköping kan göra, samt vad Djurgården har för intryck nu när två nya anfaller precis är klara! Ingengören och Ranegie ska bli intressanta att följa!

ranegie_bosse_743michael_olunga_bosse_743

Nu tillbaka till värmen!

Så här såg det ut på platsen vi hade hamnat på i Brisbane. Det är spänningen när vi inte har något förbokat, vi vet liksom inte hur det ser ut förrän till dagen efter när det är ljust ute. Så det brukar fungera när du gör något liknande är att man tar sig till receptionen på morgonen och säger att du dök upp på kvällen då ingen fanns i receptionen och sedan kan du betala för den natten. Inga problem alltså. När det var klart så hade vi samlat ihop oss en del smutskläder så vi passade på att tvätta innan vi körde iväg.

Morning Camping Brisbane

När vi var klara med tvättning så åkte vi och hämtade upp Hanna igen för att sedan åka in till Brisbane, till området Southbank, där det finns en strand vid floden och en pool/lagun. Snacka om dröm, att gå runt i Brisbane i hettan och hur enkelt som helst kunna gå och ta ett dopp i antingen en lagun eller en pool i en sandstrand!

Men ja, vi hängde här under hela dagen och solade och badade.

Först på vägen till poolerna i en gång så stötte vi på flera sådana spindlar, inte kanske den skönaste känslan.

Spider Brisbane SouthbankBrisbane Southbank PoolBrisbane Southbank PoolBrisbane Southbank Pool

När det senare blev kväll och mörkare så gick vi in mot city för att äta middag men först tog vi ett stop vid Brisbane!

Sjukt coolt, då färgerna ändrades hela tiden. Sedan var det rätt vacker utsikt längs bron till city och längs floden så några bilder här också.

Brisbane SignBrisbane SignBrisbane SignBrisbane SignBrisbane SignBrisbane SignBrisbane SignBrisbane SignBrisbane NightBrisbane NightBrisbane NightBrisbane River Ferris Wheel NightBrisbane River Ferris Wheel Night

När vi kom över till gågatan i city så såg jag skyltar som denna till höger på bild. Alltså under eh rökning så är det som en svensk flagga, men egentligen är det bara en bild över korsningen man passerar.

Brisbane Sign Night

Vi strosade genom gågatan bland julbelysningen i jakt att hitta en restaurang.

Brisbane Sign Lights Night

Vid huvudgatan i Brisbane så finns juldekorationerna uppe som tex denna:

Brisbane Sign Night

Efter att ha avnjutit en middag på en restaurang mitt i huvudgatan så gick vi tillbaka till Brisbane-skyltarna och pool-området där det fanns en gigantisk lekplats som vi hängde till hos lite 😛

Brisbane City Sky NightBrisbane Sign NightBrisbane Sign NightBrisbane Sign NightBrisbane Sign NightBrisbane Playground NightBrisbane Playground Night

Därefter skjutsade vi hem Hanna och vi åkte ännu en gång till ett nytt område för att sova hos och denna gång bodde vi nära flygplatsen då Tim skulle flyga tidigt dagen efter till Airlie beach för några dagar på Whitsunday Island.

Tisdagen var som sagt tidig, uppstigning ca 6.00 och iväg och släppa av Tim på flygplatsen och därefter var det jag och Will från 7.00 ensamna i Brisbane. Men vi körde in till city och letade efter något ställe för frukost och hamnade på samma ställe som vi åt middag på dagen innan men frukosten var lika god och utsikten mitt på den stora gatan var minst lika bra på morgonen med.

Vi hann även med att se den stora julgranen staden hade satt upp.

Brisbane breakfastBrisbane Julgran Christmas tree

Därefter så hämtade vi upp Hanna för att åka till ett Koala reservat, Lone Pine Koala Sanctuary där vi såg alla möjliga coola djur och några ödlor som sprang runt fritt.

De hade även en distans skylt med Stockholm.

Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

En massa olika fåglar.

Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Fladdermöss.

Fladdermöss Bats Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Koalor såklart!

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Platypus, enligt Wikipedia kan förklaras som:

“Näbbdjur är ett litet äggläggande däggdjur som lever i Australien. Det ser ut som en utter med bäversvans, men har en näbb. Arten tillhör ordningen kloakdjur, där näbbdjuret tillsammans med familjen myrpiggsvin utgör de enda medlemmarna.”

Platypus Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Dingos, en blandning av en hund och varg som är vild och väldigt farliga.

Dingo Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Vet ej vad detta är för krabat men den befann sig hos några koalor.

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Sköldpaddor, betydligt mindre än de stora havssköldpaddorna från Mon Repos.

Sköldpaddor Turtles Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Därefter var det äntligen dags för att krama en koala, först ut Hanna, därefter Will och sen jag.

Så sjukt mysig, jag skulle lätt vilja ha en egen!

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Sen gick vi till ett område som har emus och kängurus och även wombats, och detta var rätt likt reservatet jag var på i Tasmanien min första vecka, Bonorong.

Emu Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryWombat Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryWombat Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryWombat Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKänguru Kangaroo reservat Lone Pine Koala SanctuaryKänguru Kangaroo Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKänguru Kangaroo Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryEmu Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKänguru Kangaroo Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKänguru Kangaroo Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryÖdla Lizard Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryÖdla Lizard Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

På tal om Tasmanien så gick vi efter detta och såg några tasmanska djävlar.

Tasmansk djävul Tasmanian Devil Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Några små krokodiler.

Krokodiler Crocodiles Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Här är stora ödlor.

Lizard Ödla Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryLizard Ödla Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Här är en fågel, inte en uggla som det stod på en skylt också trots utseendet som blev matad.

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

En kalkon som levde fritt på parken.

Kalkon Turkey Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

En Cassowary, kanske ni aldrig hört om den förut men den är livsfarlig och lever vilt endast uppe i Daintree regnskogen norr om Cairns som vi var på i början av vår resa. De äter mest dödliga bär och kan i stort sett attackera vem som helst.

Cassowary Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Koala reservat Lone Pine Koala Sanctuary

Efter detta så chillade vi med en varsin milkshake och lyssnade på musik och bara tog det lugnt ett tag innan vi drog för att se solnedgången med en fin utsikt av Brisbane.

Koala reservat Lone Pine Koala SanctuaryKoala reservat Lone Pine Koala SanctuaryBrisbane OutlookBrisbane OutlookBrisbane OutlookBrisbane OutlookBrisbane Outlook

Vi käkade även middag med kvällsvyn men därefter släppte vi av Hanna. Will och jag körde norr för att finna en park att sova hos innan morgondagens slutdestination Hervey Bay.

Brisbane Outlook

Ha det fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s