Fraser Island

Halllå där!

Nu har jag läst ordentligt på sistone och har fätt utökad kunskap över olika forskningar gällande idrott och integration som jag tänkte bjuda på denna vecka.

Ämnet integration i samband med idrott har visat sig ha stort förtroende bland den svenska befolkningen, riksidrottsförbundet men framförallt regeringen. Dem har sett till att stödja idrottsföreningar i Sverige med medel som gör att projekt har startats för att ta emot nyanlända och integrera dem med det svenska samhället.

Detta är något som jag snappade upp från CIF (Centrum för Idrottsforskning) som var en forskning från Örebros universitet, som beskriver en positiv syn på hur nyanlända integreras inom skolidrotten. Det är en del utmaningar vi har framför oss men med rätt fokus, tid och kompetens kan vi nog göra det lättare att bli integrerad i samhället. För att läsa mer om denna forskning så hittar ni den här.

Nu tillbaka till tiden i Australien som jag senaste berättade om tiden i Brisbane där vi hade lämnat av Tim till flygplatsen och Will, Hanna och jag hade kramat koalor 🙂

Onsdagen efter en övernattning på en campingplats som var en förre detta militärbas och vi körde till Hervey Bay där vi skulle sova en natt på ett hostel innan vi skulle iväg till Fraser Island för 3 dagar. Vårt hostel låg i en liten by utanför Hervey Bay som verkligen såg liten ut men det fanns i all fall en alkoholbutik och två livsmedelsbutiker runt, så det var lugnt.

Vi kom dit och fick lite info om resan och sedan handlade vad vi behövde för 3 dagar och annars tog vi det bara lugnt.

Torsdagen var en tidig uppstigning och fixa det sista och sedan var det dags att packa bilarna och köra mot färjan. Trixie fick stanna kvar på en parkering då gällande touren samt att köra på Fraser Island så behövs fyrhjulsdrivna bilar, vilket Trixie är långt ifrån att vara. Ingen i bilen vi tänkte åka med vågade köra först så jag tog ratten och körde bilen, vilket var nytt att köra en fyrhjulsdriven stor jeep, dock var jag van med vänstertrafik och manuell växellåda. Men vi kom till färjan och körde på och därefter var vi på Fraser Island, världens största sandö.

Fraser IslandFraser IslandFraser IslandFraser Island

Vi körde in i skogen och åt lunch och Will och jag hade en enkel lunch med mackor och därefter fick vi lite info om hur det funkar med dingos på ön. Det fanns även dessa stora saker på träden som man får se upp för när man går så de inte faller i huvudet på en.

Fraser Island RainforestFraser Island Rainforest

På ön finns det även regnskog som vi gick igenom en liten bit och stötte även på stora spindelhål där spindlarna kan hoppa ut ifrån och fånga sina byten.

Fraser Island RainforestFraser Island RainforestFraser Island Rainforest

Så gött och konstigt att köra på stranden, det var liksom stora hastighetsskyltar på stranden!

Vi körde till sjön Wabby som är en djup sjö och sjukt varm, men för att ta oss dit behövde vi vandra 2.5 km i sand, men helt klart värt det. Varmt och gött som sagt och dessutom om man sitter stilla i vattnet så har sjön sådana spafiskar som äter ens hud.

Fraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake WabbyFraser Island Lake Wabby

Efter en go simtur så åkte vi till vårt läger och åt middag och sedan umgicks mera med hela gruppen.

Detta var utsikten från lägret.

Fraser Island Camp BeachFraser Island Camp BeachFraser Island Camp BeachFraser Island Camp Beach

Fredagen började med frukost och sedan körde vi till en ”flygplats” på stranden. Det var helt klart värt det trots en flygtur på 15 minuter över ön och se allt uppifrån luften, tyvärr var mitt fönster sprucket men men.

Fraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky viewFraser Island Airport Flight Sky view

Sedan körde vi till Eli Creek, ett sjukt coolt område med ett liten flod som man vandrar igenom, varmt och skönt såklart!

Innan vi begavs oss vidare så försökte vår grupp också på att göra en gruppbild som en pyramid men det gick ju sådär.

Fraser Island Eli CreekFraser Island Eli CreekFraser Island Eli CreekFraser Island Eli Creek

Se upp! En spindel!

Fraser Island Eli CreekFraser Island Eli CreekFraser Island Eli CreekFraser Island Eli Creek

Fraser Island Eli CreekFraser Island Eli CreekFraser Island Eli CreekFraser Island Eli Creek

Nästa destination var att se Maheno. Ett sjukhusskepp från första världskriget som varit strandat i över 50 år.

Fraser Island MahenoFraser Island MahenoFraser Island Maheno

Vi körde sedan vidare till Pinnacle Point med ett speciellt bergsmöster innan vi körde till Indian Head med rätt go utsikt och rätt högt upp från havet.

Fraser Island Pinnacle PointFraser Island Pinnacle Point

Fraser Island Indian HeadFraser Island Indian HeadFraser Island Indian HeadFraser Island Indian HeadFraser Island Indian Head

Slutligen så körde vi till Champange rocks, där det är ett område som havet slår in vågor mot och det blir som skum och bubbel från Champange. Därefter så åkte vi hem till lägret och åt middag och umgicks vidare.

Fraser Island Champagne RocksFraser Island Champagne RocksFraser Island Champagne Rocks

Lördagen blev en tidig tidig uppstigning för att vi skulle hinna med att åka till tre olika sjöar. Först upp var Lake McKenzie, ett orört paradis!!! Sandens färg som snö och mjuk och gör huden lenare.

Fraser Island Lake McKenzieFraser Island Lake McKenzieFraser Island Lake McKenzieFraser Island Lake McKenzieFraser Island Lake McKenzie

Fraser Island Lake McKenzie

Sen körde vi till nästa sjö som var en röd sjö, där allt runt såg dessutom dött ut.

Fraser Island 4WD Driving CarFraser Island LakeFraser Island LakeFraser Island LakeFraser Island Lake

Sist men inte minst en till sjö och här var sista doppet på Fraser Island innan vi åkte hem igen till vårt hostel. På kvällen hade vi gemensam middag ute och sedan fest.

Fraser Island LakeFraser Island Lake

Hörs nästa vecka!

Ha det fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s