Brisbane – Byron Bay

Senaste veckan har varit härlig trots mycket slit med skrivandet inför uppsatsen. Men jag har ändå hunnit med att vara i Köpenhamn två gånger. Som jag kanske inte har nämnt tidigare har jag börjat jobba hos Fotbollsappen Tonsser. Det är en startup som ligger i Köpenhamn och det handlar om att ge alla chansen oavsett ålder och plats i landet att vara i rampljuset och vem vet, kanske är du som spelar fotboll nästa talang att komma fram!

Så här kan det se ut när jag åker hem från Danmark.

Öredunståg Öresundsbron Sol Danmark

Vad mer har hänt? Jo men jag har haft möte om SportOpen, integrationsprojektet med hjälp av idrott. Där har vi diskuterat varför vi hjälper till och hur vi ska göra det. Det som är nyckeln i våra handlingar är att veta varför vi gör som vi gör 🙂 Mitt varför är att jag har växt upp inom idrottsrörelsen och blivit integrerad i olika områden som demokratin, disciplin och den sociala kulturen inom sport. Detta är bara några saker men värden i sporten är något som få andra saker enligt mig som är överförbara till vem som helst.

Höjdpunkten i veckan var väl ändå min dag, min födelsedag! 3:e mars är dagen som jag hyllar lite extra om året och jag har fått så många härliga hälsningar från hela världens håll. Vilka fantastiska människor jag mött, tack för att ni finns!

Blommor Födelsedagskort

Nog om detta, nu tillbaka efter fantastiska dagar på världens största sandö:

Söndagen, dagen efter att jag och Will kom tillbaka från Fraser Island så åkte vi på morgonen till Brisbane för att hämta upp Tim som skulle komma tillbaka från Airlie Beach. Men på vägen till Brisbane fick vi veta att hans flyg var försenat 4 timmar så vi åkte in till Southbank och mötte upp Hanna vid lagunen och hennes 3 vänner. Vi hängde där i solen till Tim meddelade oss att han äntligen anlände. Vi åkte därefter tillbaka och han fick också ta ett dopp innan vi till kvällen tog en färja till en pir och käkade middag och åt en choklad-calzone till efterrätt. Ja, ni läste rätt, en Calzone med nutella och jordgubbar inuti och med glass till, riktigt gött!

Dock behövde vi nu säga hej då till Hanna då vi och jag inte kommer se henne på ett långt tag, men kul att träffa henne igen på så kort tid efter Nya Zealand.

Brisbane Night Sky Boat RiverBrisbane Night Sky Boat River

Måndagen så körde vi mot Byron Bay och det tog sin lilla tid, speciellt också när man lämnar staten Queensland och kör in i staten New South Wales, där tiden flyttas fram en timme.

Men när vi kom fram så letade vi boende och hittade till slut ett dyrt men sjukt najs ställe intill stranden. Så på eftermiddagen så gick vi ut till stranden och bara chillade och till middagen sedan så fixade vi korv med bröd, vilket var länge sedan för oss. Men första intrycket av Byron Bay var helt klart gott, en liten stad med skön style och schysst strand.

Byron Bay Beach

Tisdagen började med att vi fick besök av vår vän Abby från Tasmanien som också var i Byron Bay med sin vän. Så vi åt frukost med henne och drog sedan till stranden. Frukoststället hade även en skön Aussie-tomte!

Byron Bay Santa Claus Surf

På eftermiddagen sedan så åkte vi till fyren som finns här och det är en väldigt fin utsikt över staden och stränderna.

Byron Bay CoastByron Bay CoastByron Bay CoastByron Bay CoastByron Bay CoastByron Bay Coast

Byron Bay CoastByron Bay Coast

Dessutom är det den mest östra delen av fastlandet i Australien. På kvällen sedan så käkade vi ute och mötte upp Abby och hennes vän för att dra ut och testa på Byron Bays festliv.

Byron Bay CoastByron Bay CoastByron Bay Coast

Onsdagen blev en frukost inne i stan och det var lite molnigt till en början men vi gick runt lite i butiker först innan vi gick till stranden igen och chillade ett tag. Till kvällen sedan så köpte vi pizza och gick till stranden för en sista kväll i Byron Bay. Till en början en schysst kväll med fyrens ljus komma och gå och dessutom var det blixtar utan åska konstant i en timme. Under denna tid så stötte vi på två andra tjejer som hade en camperbil också, de undrade var man kunde stanna gratis över natten. Men vi har alltid stannat till på parker där man betalar så vi hade ingen aning. Men de stannade kvar ett tag och vi hade ett trevligt häng. De var två spanska tjejer som reste som oss, från Cairns till Sydney.

Byron Bay Beach

Byron Bay Beach NightByron Bay Beach NightByron Bay Beach NightByron Bay Beach Night

Ha det fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s