Sydney

En fartfylld vecka har gått och slutspurten på två delkurser i studierna är snart över. Men utöver studierna har jag i veckan hunnit kolla mitt knä som varit skadat i över ett år nu och på gott och ont så måste jag göra en magnetröntgen. Det är tråkigt då jag måste vänta i säkert minst 2 månader att få tid men bra då jag äntligen kan ta reda på hur det ligger till.

Dessutom har jag som fortsatt tagit mig fram och tillbaka till Köpenhamn och Tonsser, och i torsdags var våren på gång och vägen mellan jobbet och centralen gav på sol och glädje!

IMG_5012IMG_5013

Det finns rätt skön graffiti längs vägen och här är en av bilderna. Men nog om denna vecka, nu tillbaka till sista tiden i Australien.

Torsdagen var en lång lång kördag. Vi checkade ut från Byron Bay och körde mot Sydney vid 10 och jag bara körde och körde. Något som vi har fått uppleva under denna långa körsträcka från Cairns till Sydney är att det är ständigt vägarbete överallt, vilket är otroligt tröttande men till slut vid 22.00 så anlände vi till vår sista destination på denna bilresa.

Fredag och vi vaknade upp i Sydney. Idag körde vi till flygplatsen för att släppa av en väska vi hade kört ner från Byron Bay för Abby. Dessutom så käkade vi frukost tillsammans och sedan fick vi tyvärr säga hej då till henne men tiden började ticka för mig också. Inte för att jag skulle med något flyg men jag hade ett bokat möte hos den kinesiska ambassaden så jag kunde få ett kinesiskt visum. Vi trodde vi kom iväg i tid men vilka köer på vägen dit, det slutade med att jag hann dit 45 minuter försent men det tog sedan bara 5 minuter, vilket var skönt.

IMG_2863

Därefter tog vi en sväng över bron och njöt av utsikten av Operahuset.

IMG_2875IMG_2873IMG_2869IMG_2882IMG_2880IMG_2877IMG_2889IMG_2897IMG_2930IMG_2923

Till kvällen så åkte vi och handlade middag och hade en sista måltid med Trixie och vi avslutade kvällen med Trixie genom att se en gammal Star Wars-film. Jag var så sjukt taggad inför premiären av den nya!!

Lördagen var sista timmarna för Trixie. Vi städade henne och droppade av henne runt lunch, medan vi väntade på taxin in till city så spelade vi lite fotboll och fann en ny liten vän.

Vi hade fixat ett hostel och tog oss dit och stannade bara för att droppa av våra väskor innan vi tog en promenad till hamnen och SeaLife.

Här kommer några bilder från höjdpunkterna.

IMG_2933IMG_2935IMG_2936

Darling Harbour.

IMG_2946IMG_2941

Sea Life!

IMG_2954IMG_2965IMG_2962IMG_2977IMG_2975IMG_2971IMG_3002IMG_2998IMG_2997IMG_2995IMG_3024IMG_3019

IMG_3030IMG_3027IMG_3026

Till kvällen så tänkte vi gå och se James Bond på bio och vi fann världens största Imax biograf med Star Wars reklam, men tyvärr så visade de inte Bond på kvällen så vi gick till en annan biograf och wow, vilken skön Bond-rulle!

IMG_3035IMG_3033

Söndagen tog vi en brunch vid hamnen, Darling Harbour, för att sedan kolla några affärer och därefter tog vi en färja till orten Manly. Det är en rätt lång resa men till slut kom vi i hamn till detta sköna ställe. Det var folk överallt utklädda till tomtar och gågatan med alla butiker och pubar var rätt fulla. Det visade sig också vara en stor UFC match så det var nog därför alla pubar var fulla. Jag visste inte att australiensare var så intresserade av UFC. Men men, vi gick till stranden och kollade in utsikten för havet, dock var det inte jättevarmt, så det var inte läge för sol och bad. Men vi hittade ett hotell med takterrass så vi tog oss upp dit, njöt av utsikten och en kall öl och fick hänga med alla tomtar och se hypen med UFC som var på tv:n där också. En skön avslappnad söndag som vi till kvällen tog ett stop tillbaka vid Operahuset såklart. Vilken atmosfär runt byggnaden med restaurang och bar och även utsikten över bron.

IMG_3045IMG_3056IMG_3065IMG_3086IMG_3087IMG_3088IMG_3090IMG_3091IMG_3093IMG_3095IMG_3097IMG_3106

Till kvällen så gick vi till Hard Rock Cafe och avnjöt en grymt god middag, något som jag alltid också gör när jag är på Hard Rock Cafe är att jag alltid som sagt beställer den lokala burgaren. Vi hade en sjukt god middag och go utsikt över hamnen och timmarna flög iväg så till slut drog vi hem för att Tim och jag behövde hinna registrera oss och plugga lite innan vi skulle upp tidigt dagen efter för att gå dykarutbildning.

IMG_3107

Så måndagen var en tidig morgon med att ta ett tåg mot orten Cronulla som var ca 1 timme från city. Väl där så började den teoretiska utbildningen med vår grupp och testa utrustning. Det tog lite längre tid än vi tänkt men sen kom vi hem till Will och vårt hostel och där chillade vi ett tag samt att Tim och jag hade några saker att fylla i för vår dykkurs. På kvällen så tog vi färjan till Operahuset och bron för att sedan gå över bron i solnedgången. Verkligen en cool upplevelse att se staden i mörket. När vi kom över så väntade vi på nästa färja och åkte till hamnen för vår sista gemensamma middag tillsammans. Will skulle nämligen åka hem nästa dag, vilket var tråkigt men vi hade haft en sjukt rolig resa tillsammans.

IMG_3139IMG_3134IMG_3146

Tisdagen var tidig igen och idag sa vi hej då till Will och sedan åkte Tim och jag till Cronulla igen för en dag av dykning i pool samt ett dyk i havet. Sjukt kul att äntligen få dra på utrustningen och försöka dyka, för ja det är ju inte lätt första gången att kontrollera all utrustning och balansen i vattnet kan jag medge. Man ska kunna alla begrepp och knep så tur att vi övade en hel del.

Vi kom sen hem på kvällen rätt slut och åt middag och nu var vi som sagt bara två kvar men vi stannade på samma hostel men bytte rum så vi hade en egen säng var.

Onsdagens väder såg inte så rolig ut men vi åkte en tidig morgon nu igen för att slutföra och fixa vårt dykarcertifikat. Vi kom dit men ingen var där och vi började undra vad som hänt eller om vi missat något. Vi slog en signal till vår instruktör som sa att han skulle komma alledeles strax. Det visade sig att de försökte ringa mig på morgonen men mitt simkort tog slut denna dag så de kunde inte nå mig och tydligen var allt inställt på grund av storm och oväder. Vi skulle ju dock resa om två dagar så hur skulle vi nu kunna ta vårt certifikat? Vi lyckades komma överens om att vi skulle komma tillbaka nästa dag men tidigt tidigt, alltså vara på plats kl 7 och det betydde att vi behövde ta ett tåg vid kl 5.50. men vi ville ju ha vårt certifikat och nu skulle det bara vara Tim, jag och vår instruktör så det var ju lovande.

Med tanke på att det inte blev något åkte vi hem för att antagligen chilla, för vädret blev verkligen sämre. Vi stannade inne hela dagen och kollade Star Wars för att vi skulle nämligen på kvällen 00.01 se den nya Star Wars filmen!! Så vi såg några filmer och bestämde oss sedan för att sova in några timmar för vi skulle förmodligen bara få 2 timmars sömn annars inför dykningen. Vi lyckades få några timmar och därefter gick vi ut och åt och sedan var det dags, för premiären av Star Wars. På bussen dit fick vi denna julöverraskning. Gällande filmen så har väl de flesta sett den men jag ska inte avslöja något fast den var bra.

IMG_3161IMG_3163

Torsdagen blev ju speciell, vi hade fått knappa två timmar i sängen innan vi for iväg för dykningen. Vi kom dit vid kl 7 och drog till havet och vädret var strålande sol. Det blev en underbar stund i havet med dykningen och jag hade lätt kunnat stannat där ett tag till men man måste vila minst 24 timmar mellan dykning och flygning och bådas flyg var vid kl 12 på fredagen så vi var tvungna att vara klara innan kl 12 på torsdagen, vilket vi grejade. Vi såg coola saker i vattnet, allt från bläckfiskar till stingrockar och sjöstjärnor och en gnom i en grotta. Men vi hade nu grejat det, vi tog vårt dykcertifikat!!

IMG_3166Ovan är en bild på den tidiga morgonen när vi förberedde utrustningen. Nu ville jag bara dyka överallt, så förhoppningsvis så blir det mera dykning i framtiden.

IMG_3169

Vi kom tillbaka till city och käkade lunch och tog det lugnt på vårt hostel och spelade biljard och tvättade. På kvällen drog vi till Operahuset och Operabaren och avnjöt vår sista kväll tillsammans och några goa cocktails.

IMG_3175IMG_3181

Fredagen var slutet på min Australienresa. Tim och jag gick upp och åkte till flygplatsen där vi tyvärr skulle skiljas åt. Tiden har gått så fort men jag har ju hunnit med så mycket i Australien samt Nya Zeeland. Men men efter detta var det dags för nästa äventyr, Asien och mot Peking!

IMG_3180

Det började mindre bra dock då jag skulle checka in och hade bara min stora resväska som var överviktig men eftersom jag hade inkluderat två väskor på 2 x 23 kg så trodde jag att det skulle vara ok. Det funkade att resa till Australien med övervikt och det funkade att flyga från Tasmanien till Cairns med övervikt, men nu till Kina var det tvärnej. Så jag fick gå och köpa en väska och lasta av och checka in dessa två. Men detta var bara början, för mitt flyg blev därefter försenat med en timme och jag hade 1 h 40 min från början att hämta mitt bagage och byta flyg men nu var det bara 40 min. När jag var på flyget så lyfte vi aldrig enligt deras nya tid och vi var kvar helt stilla ytterligare en timme, alltså hade jag där missat mitt nästa flyg i Fuzhou. Det var väl bara att kolla filmer hela tiden, vilket jag gjorde och jag hann väl med ca 5 filmer innan vi var framme. Men inte bara var det försenat, jag började här verkligen möta kulturkrocken. Jag var själv med alla kineser och alla pratade bara kinesiska och på flyget var det detsamma med språket, all information och videos var kinesiska först och engelska sen. Man kände sig rätt underlägsen. Skulle vi krocka skulle jag vara den siste att bli informerad om det. Jag hade mera otur, jag satt i mitten av mittenplatsen och det var sjukt varmt och jag kunde knappt röra mig och dessutom så spillde killen till vänster om mig hans öl på hela mitt vänstra ben och min fot och på golvet under mig så jag var dränkt i öl och kunde inte ens sätta min torra högerfot på golvet.

Dock hade jag en trevlig filmstund och tjejen till höger om mig kunde engelska och det visade sig att hon hade samma flyg som var missat till Peking som mig så hon var snäll och hjälpte mig till rätt ställe i Fuzhou. Dessutom hann vi snacka lite till och det visade sig att hon pluggade i Sydney och skulle nu hem och träffa sin familj och de skulle hämta upp henne på flygplatsen. Hon sa att hon kanske kunde fråga om skjuts för mig till mitt hotell och ja, det gick bra, så sjukt snällt av dem!! Så jag fick gratis skjuts till mitt hotell och kunde till slut vid 2 på natten sova och känna mig framme i Peking.

Ha det!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s