Fotboll och världens mest trafikerade korsning!

En ny vecka med nya möjligheter som började med fullt ös på jobbet på måndagen och vårvädret var äntligen här med solen! Men det hela började med en inspelning om min resa till jobbet som jag spelade in med en GoPro. Sen bar det av på eftermiddag på observationer till mitt examensarbete om idrott och integration.

Här kommer en tjuvkik på den.

Därefter har veckan handlat om jobb jobb jobb och fotboll, vilket både mitt jobb och studier handlar om också haha.

IMG_5587IMG_5589

Onsdagen var jag också fotograferad inför kommande intertvju jag gjorde förra veckan om utlandsstudier och erfarenheten vid Malmö Högskola.

IMG_5617IMG_5622

Sen var det hundra år sen senast men jag var på Svenska cupen finalen som stod mellan Malmö FF och BK Häcken på Swedbank. Sjuk match som hade det mesta förutom ett skönt spel. Mycket slarv och mycket konstigt dömande men efter 120 minuter och ett rött kort och 16 straffar så vände BK Häcken ett 2-0 underläge till seger! Ett fullsatt Swedbank gick från fullt ös och skön stämning till tystnad och snabbt tom.

IMG_5652

Sen var det dags för en resa till Götelaborg och Glenns stad, alltså Göteborg för att vara tydlig 😉 Där träffade jag härliga vänner och hade helt enkelt en härlig helg.

IMG_5668

Men nu tillbaka till Tokyo!

Det var en onsdag och fortfarande ingen väska till brorsan men som tur har jag en massa kläder och han fick helt enkelt låna tills han skulle få förhoppningsvis sina tillbaka. Denna dag drog vi till en av världens mest trafikerade korsningar, Shibuya Crossing. Det sköna med detta var också att det fanns ett Starbucks en våning upp med utsikt över korsningen. Så vi kunde se hur mycket folk det verkligen är som korsar här, det beror väl mycket på att det ligger en tågstation där med. Kan dock ej rekommenderas att käka på detta Starbucks då de varken har stora mackor eller stora muggar för kaffet. Shibuya är det mest kända distriktet i Tokyo. Fashionabla, färgstarka gator som aldrig sover.

Resten av eftermiddagen blev vandring i området och gå bland gator med lyxmode och även området med de vanliga butikerna, H&M, Adidas och Nike.

IMG_4135IMG_4137IMG_4138

På kvällen åkte vi till Ebisu där de flesta lokala brukar äta och vi drog till ett izakaya-hak. Det är hit japanska businessmän går efter jobbet för att socialisera och umgås. Dessa är väldigt speciella och skiljer sig en del mot våra svenska pubar. Att besöka en Izakaya är ett måste när man är i Tokyo. Izakaya är typ japanska pubar med någon form av snabbmat. Vi lyckades trots stt det bara var på japanska beställa in jättegoda friterade kötträtter på spett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s