Världens största fiskmarknad, Tsukiji och Frihetsgudinnan!

Ny vecka har passerat och vad har jag då hunnit göra?

Jo måndagen hände det mesta. Först en vanlig intensiv arbetsdag där det dels var kasst väder med massa regn och snö men lagom till att jag skulle åka hem på eftermiddagen så slutade det och väl över tillbaka i Sverige så började solen göra sitt 🙂

Jag åkte hem för att göra examensarbete genom att göra observationer, något jag sällan gjort och som verkligen får en att tänka mer i nuet vad som verkligen händer och vilka olika händelser som sker per individ också. Jag gjorde två olika, vilket krävdes en cykeltur från ena sidan till den andra av Malmö, men lagom till att jag kom hem på kvällen så började regnet komma igen, snacka om tur med vädret.

IMG_5486

På onsdagen så träffade jag upp en vän, där vi lagade mat och kolla Champions League tillsammans, vilket var sjukt trevligt. Det var ett tag sen jag träffade honom så det var på tiden.

IMG_5521

Resterande veckan har varit utöver jobb så intervju för mitt examensarbete samt blivit intervjuad för min förra höst med utlandsstudier. Det får mig varje gång jag blickar tillbaka att må ännu bättre! Vilka människor och vilka upplevelser jag var med om, en massa erfarenheter som man blir rik på för resten av livet.

IMG_5526

Dessutom så hade jag tur i oturen med att ha en nyckel till cykellåset samt att det gick att lirka upp ändå, så cykel går fortfarande att använda men ett tips, ha alltid dubbeluppsättning av cykelnycklar, speciellt när du redan vet att den lever på sista dagarna.

IMG_5519

Fredagen  var en lång lång arbetsdag, som tur hade jag tid för det men ja, ca 12 timmars jobb så blir man rätt sliten.

Under helgen så har det blivit lite allt möjligt men nu tillbaka till min tid i Tokyo.

För att veta vad som hände senast kolla här

Tisdagen var en tidig och speciell sådan. Vi gick upp tidigt för att ta oss till Tsukiji fiskmarknaden. En gigiantisk fiskmarknad där vi åt färsk färsk sushi till frukost kl 9 på morgonen. Det var väldigt coolt att sitta framför masterchef och han fixade våra bitar med 2 åt gången. De är verkligen artiga här i Japan också, det märks en stor skillnad mellan Kina och Japan. Här säger alla i personalen på vare sig det är en vanlig restuarang eller Starbucks så säger alla hej och välkommen och tack så mycket och hej då. Så på denna sushirestuarang så när det kom nytt folk och när någon lämna så gick det en våg av artig kökspersonal som hälsa folket. En underbar tillställning att njuta av bästa sushin någonsin.

IMG_4043

IMG_4036

IMG_4044

IMG_4047

IMG_4046

Efter detta underbara stim av människor och god och färsk fisk så begav vi oss till en konstgjord ö, Odaiba som erbjuder shopping och fin utsikt samt Frihetgudinnan?? Och en robot!

IMG_4049IMG_4051

IMG_4058

IMG_4128

IMG_4061

Bästa brorsan!

IMG_4063

IMG_4070

IMG_4077

IMG_4090

IMG_4093

Vi såg allt detta och till slut satte vi oss ner i solen med en kall öl och därefter tog en färja tillbaka till city. En magisk utsikt där och eftersom Toky Tower låg i närheten av vart vi anlände med färjan så bestämde vi oss för att promenera till den och se denna telemast som är högra en Eiffeltornet.

IMG_4096

Precis nedanför detta torn så möttes vi av Mariokart på riktig!

IMG_4112

IMG_4113

IMG_4114 (2)

IMG_4117 (2)

På eftermiddagen så vandrade vi till ett nytt område kallat Ginza där alla lyxmärken har sina butiker och där slog vi oss ner vid en bar på kvällen innan vi åt middag i närheten.

IMG_4120

Till nästa gång, ha det fint!

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s