Sport Management Guru och världens näst högsta!

Då var det klart! Nyexaminerad från Sport Managment på Malmö Högskola. Så slutade hela denna veckan men den inleddes med opponering som gick bra.

IMG_5860

Utöver lite jobbande under veckan så har det varit en varm och skön vecka och sommaren är här för att stanna.

IMG_5829

Trots varmaste dagen i Malmö så var det SUIT UP!

IMG_5848

Ca 1/4 av klassen som ska förändra idrottsvärlden!

IMG_5856

Familjen är också nere och vi har haft en toppenhelg med grymt firande av mig med mat och allt. På lördagen var det farsans tur, han spelade på en jubileumsspelning för Malmö Brass.

Men nu tillbaka på slutet av min resa i Japan, senaste så vevade jag flagga till kejsaren och såg solnedgången av Mt Fuji, mer om detta hittar du här!

Det var dags för sista söndagen på min resetid och Markus fick äntligen sitt bagage, en vecka senare från att vi kom dit och vi startade dagen med en tur till en populär park som heter Yoyogiparken där det senaste klädtrenderna brukar finnas men då det var de första dagarna på året så var det såklart fullt fokus på att besöka tempel som det också fanns i denna park. Här är templet efterkallat från en tidigse kejsare och även här var det väldigt mycket folk, templet är kallat Meji Shrine.

IMG_4490IMG_4493IMG_4496IMG_4495

Som ni kunde se från Kyoto så går man fram till templen och önskar och ber och för att detta ska uppfyllas så ska du kasta mynt och göra två klapp och sedan be.

IMG_4500IMG_4501

Utöver detta så tog vi oss till världens näst högsta byggnad, Tokyo Sky Tree som är 634 meter högt. Det som också var coolt här var att vi hann med solnedgången här med, dock hade vi otur för en gångs skull med vädret, då det var lite disigt men helt klart fräck utsikt här. Men först för att komma in så köper internationella turister en snabbbiljett upp där man tar en hiss på några sekunder 350 meter upp. Väl där uppe kan man sedan köpa en biljett till den högsta punkten och det gjorde vi såklart, “The Sky is the Limit”.

IMG_4502IMG_4505IMG_4511IMG_4525

Här kan man se kontrasterna på himlen och mörket Vs ljuset.

IMG_4521

Jag som är ett fan av Star Wars blev överväldigad då de hade ett jubileumstema med Star Wars-modeller och statyer som var riktigt coola. Man kunde liksom köpa en stormtrooperarme för x tusen yen.

IMG_4574IMG_4543IMG_4544IMG_4565IMG_4566

Det högsta området kallas för Sky Walk där man kan gå upp till 451.2 meter som är den högsta punkten att stå på och man kunde även gå på glasgolv och se rakt ner.

IMG_4567IMG_4569

Måndagen var vår sista dag i japan och vi började dagen med en sushifrulle igen som vi gjorde på världens största fiskmarknad och denna gången var det ett rulllbandssushi-ställe. Detta var även min debut på ett rullbandssushi-ställe, enkelt att äta och väldigt gott också, samt sjukt billigt här. Det kostade liksom 50 kr för typ 10-11 bitar. Resten av dagen var allmänt strosande bland affärer och hippa gator borta vid Shibuya och Harjuku.

IMG_4587

Till kvällen blev det tilbaka till Asakusa och ta en öl innan vi sedan åt pizza och därefter hämtade vi våra väskor och flyttade till vårt nya hotell som låg vid flygplatsen. Vi behövde ju spara lite tid då vi behövde vara på flygplatsen vid kl. 5 på morgonen. Smidigt hotell, My Stays Haneda som har gratis shuttle till flygplatsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s