Kejsaren av Japan

Nu är examensarbetet inne! Spännande, men oavsett vad så har det varit en intressant studie på idrott och integration med fokus på fotbollens fält.

IMG_5792IMG_5802

Efter inlämningen så har det varit fokus på opponeringen som är sista steget på kandidaten! Nu kör vi! Dessutom var det en varm vecka som jobbet underlättade med glass 🙂

IMG_5813

Under veckan har jag dessutom varit med på en viktig och väldigt intressant dag:

I samband med turneringen Fotboll mot rasism anordnade Unesco LUCS konferensen Fotboll som social arena

Det var presentationer, föredrag och paneler kring att förebygga och bekämpa rasism, om ledarskap, om värderingar och förväntningar på idrottens roll för social integration.

En givande dag helt enkelt!

Nu tillbaka till min upplevelse i Japan! Missade ni förra om årets första dag så hittar du den här!

Lördagen var en unik upplevelse också. Det är första gången på året då kejsaren ger offentligt uttalande och då ska man ta sig till The Imperial Palace. Vi märkte på vägen från tåget att det strömmade folk från området och när vi kom in så fick vi en japansk flagga att ta med för det speciella tillfället. För när vi kom till balkongen som talet skulle hållas på så skulle man tydligen vifta med flaggan när kejsaren dyker upp.

IMG_4401IMG_4403IMG_4406IMG_4408IMG_4409IMG_4411

En varm och skön dag och sjukt mycket folk som sagt och efter att kejsaren förmodligen sagt lite lyckönskningar för året så skulle vi med alla tusen andra att trängas ut ur parken som tog sin lilla tid. Sen på eftermiddag blev det middag innan vi tog ett besök uppe i Mori Tower som har en cool utsikt över staden och en del konst uppe på 52:a våningen. Där tog vi även en cocktail och såg solen falla ned bakom Japans högsta berg Mt. Fuji.

IMG_4418IMG_4426IMG_4434IMG_4429IMG_4439IMG_4438IMG_4452IMG_4455IMG_4484IMG_4485

Kolla in denna underbara utsikt på Tokyo Tower!

På kvällen hade vi tänkt besöka 3 av världens topp 100 barer men dumt nog så hade de förstås stängt då det är första dagarna på året som de flesta i Japan tar ledigt för. Så vi hamnade istället på en brittisk-liknande pub. Men inget fel för det, alltid gött med en kall och lite häng med brorsan.

Detta får räcka för denna gång och nästa vecka tar jag min kandidatexamen och ger även fortsättningen på resan i Japen!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s