Hatsumode 2016

Denna vecka har handlar om slutspurten i examensarbetet och det har verkligen varit en intressant syn på hur fotboll och integration fungerar! Utöver jobb och plugg har jag varit iväg på födelsedagsmiddag med min lilla kusin som börjar bli stor nu. God mat med gott sällskap var det! Men mycket tid åt examensarbetet gör att jag kommer glider direkt in på min tillbakablick till mitt livs resa. Senast handlade det om sista dagen av 2015 högt upp i Tokyo men en lång kväll/natt. Mer om det hittar ni här.

Fredagen den 1 januari var alltså en kort sömn efter nyårsfirandet och iväg mot Kyoto med Shinkansen, världens snabbaste tåg. Vi skulle uppleva Hatsumode, besöka ett tempel på nyårets första dagar. Det finns även följande saker som görs under nyåret i Japan:

Men vi åkte dit väldigt fort som sagt och fick lite sömn åtminstone. Vi fick sedan med det lokala tåget trängas med sjukt många människor men detta var bara början för när vi klev av på stationen vid Fushimi Inari så var det tjockt med folk! Årets första dag på ett av de coolaste templena i Japan. Vi vandrade upp mot det med en massa matstånd längs vägen som luktade så gott och ja detta tog sin lilla tid att vandra men man går först till huvudtemplet och kastar 5 yen som är ett mynt med ett hål i, alltså som ett danskt mynt 😛 så gör men en lyckönskning för året. Sen vandrar man runt ett berg här med dessa coola orangea pelare.

IMG_4358IMG_4364IMG_4365IMG_4367IMG_4370IMG_4366IMG_4369IMG_4372IMG_4375IMG_4378IMG_4383IMG_4387

Uppe på toppen fick man en helt grym vy över Kyoto och där var det ytterligare en liten slinga att gå runt och när vi kom tillbaka tog vi en paus med en kall öl. Därefter försökte vi ta oss nedåt, vilket tog sin lilla tid.

IMG_4388IMG_4393IMG_4397

Efter en hel dag på templet så tog vi middag inne vid tågstationen som var väldigt stor och på kvällen så gick det supersnabba tåget hemåt igen.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s