Tokyo Tokyo

Veckan inleddes först med jobb i Köpenhamn med sedan hemfärd vid lunch till möte om Camp Sweden, där jag ska jobba under fotbolls-em på området för alla svenska fans. Det kommer bli sjukt roligt! Därefter var det examensarbete genom att göra intervjuer för min uppsats om idrott och integration som kommer bli väldigt spännande och se hur det slutar.

Sen under veckan har jag utöver jobbet och examensarbetet även äntligen fått besked om mitt konstiga vänsterknä. Svaren från magnetröntgen var klara och det visade sig vara en spricka i min inre menisk, vilket betyder i stort sett, tack och hej till innebandy och fotboll, mina livs sporter 😦 Detta suger otroligt!! Men se det på den ljusa sidan, nu vet jag vad som gäller och det bästa alternativet verkar vara operation och jobba mig tillbaka och känna mig fri igen 🙂 Så nu kör vi!

IMG_5426

Dagen efter kännas som en helt ny och spännande dag och vädret med solen satte fart på allt! Nu börjar resan mot ett bättre knä, och jag fick beskedet dagen innan att jag skule försöka börja springa igen, vilket jag inte gjort på mer än ett och ett halvt år!! :O Men denna bild är tagen en timme efter första löpstegen igen. Man kan känna en go känsla i denna bild.

IMG_5428

IMG_5444

Vissa arbetsdagar blir ibland längre än förväntat men man kan i alla fall inte klaga på kvällssolen när man tar tåget hem på Öresundsbron som ger en en magisk vy och här är en bild vid Kastrup, innan Öresundsbron.

Nedan har vi en spännande framtid för fotbollen! Det är nu klart att Landskrona BoIS blir först klubb att scouta via Tonsser och kommer erbjuda provspel. Läs mer här!

IMG_5449

IMG_5457

Veckan avslutades med en hel del jobb och plugg, då dessa tider med både examensarbete och jobbet blir mera intensivt. Det ska dock inte nekas att vädret har varit fantastiskt med mycket sol och då har till exempel löpningar/power walks varit perfekta! Ut och rör på er på något vis för det berikar ens vardag 🙂

Veckan slutade till slut med en Allsvensk match på Swedbank med MFF-DIF med bästa morbrorn och en kusin, vilket var väldigt kul oavsett resultatet då det äntligen var första matchen live i år och alltid lika kul att träffa familjen 🙂

Men nu tillbaka till min resa i vintras där jag hade en underbar tid i Kina, Peking med min bror och det var nu dags att ta farväl till detta land och ta sig till Japan och Tokyo!

Söndag, en resdag där vi åkte på morgonen och väl på Pekingflygplatsen så hade vi gott om tid. Flyget var ca 3 timmar och vi blev dock överraskade över all säkerhet kineserna har kring mynt och trådlösa batterier. Hade man trådlösa batterier i det incheckade bagaget så kunde det bli knas, vilket brorsan hade efter att vi båda varit förbirrade vad som gällde. Vi hade missförstått en skylt så vi trodde det inte var okej att ha i handbagaget, så jag hade också flyttat mitt till min stora väska men bytte i sista minuten sen igen. Men kvinnan som checkade in vårt bagage var otydlig och höll nästan på att glömma taggarna på väskorna. Alltså det är väldigt mycket krångel att flyga i eller via Kina.

När vi kom fram så var det tyvärr så att de inte skickat med brorsan bagage på grund av detta bärbara batteri. Så det blev en del tid på Tokyos flygplats och försöka reda ut vad som skulle hända. Vi fick bara mitt bagage och därefter tog vi en taxi till vårt hotell, My Stays Hotel som är speciella. Det är som en mini lägenhet och då menar jag verkligen mini!! En liten dubbelsäng skulle vi nu dela på i en vecka och man fick själv sköta städning och byte av handdukar mm. Vi gick på kvällen till ett område i närheten och letade efter en Ramen-restaurang som vi läst om från Tripadvisor och det var verkligen en liten mysig restaurang med god Ramen. Ramen är liksom nudelsoppa med till exempel fläsk och grönsaker. Nu var det en annan valuta som gällde, istället för att multiplicera kinesiska yuan med 1.3 så gällde det nu att dela japanska yen med 14.

IMG_3980IMG_3982IMG_3985

Ovan är en bild på Tokyo Sky Tree (världens näst högsta byggnad på 634 meter) och det till höger i gult är tänkt att vara en eldflamma inför kommande OS, men jag tycker den mer ser ut som en tand!

På måndagen startade vi dagen med att dra till ett Starbucks och sedan kika på Tokyo från 42:a våningen (ca 200 m) på Tokyo government building, gratis. Det var väldigt coolt att starta veckan med en utsikt som denna. En hänförande utsikt över Tokyo, Mount Fuji och Yokohama är detta en av de bästa gratisnöjen som staden har att erbjuda!

IMG_3990

Utsikt från Starbucks! Och nedan, Tokyos söta bygg/trafikskyltar, Hello Kitty!

IMG_3992 IMG_3999IMG_3995IMG_3997IMG_4002IMG_4006IMG_4008

Därefter vandrade vi en bra bit och gick till ett område kallat Akihabra där är elektronik-centret med alla butiker för elektronik och spelhus. Det fanns till exempel en stor Segabyggnad, för er som minns Segaspel.

IMG_4019

Sen gick vi vidare till Asakusa som vi var i på dagen innan och nu hittade vi spontant en annan god restaurang där jag prövade en sorts friterade fläsk omelett med en risbotten. Låter nog konstigt men var väldigt gött. Nedan ser ni Tokyo Sky Tree igen under en kväll med inspiration till Star Wars färger!

IMG_4020

 

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s