Lär hur amerikansk fotboll (MLS) jobbar med CRM

Tjena!

Hoppas påskhelgen varit skön för dig, det har den i alla fall varit för mig och en intressant video jag kom över är hur Major League Soccer (den amerikanska fotbollens ligan) jobbar med CRM (Customer Realtionship Management).

Det är en vidoepresentation där hela strategin för deras arbete med CRM hänger på tre pelare, AEM (Aquistition, Engagement och Monetezaion).

Charlie Shin, Major League Soccers chef av CRM & Fan Engagement delar med sig av hur de utvecklat och ökar fansupplvelsen i MLS men även hur de boostar klubbars samhörighet, biljettförsäljning och merchandise mm.

Passa på att se deras integrerade system för när olika personer kommer in i deras marknadsföringskanaler och vilka erbjudanden respektive individ kan få. För att lära mer om detta och hur marknadsförningsautmatisering ger denna unika bild av varje enstaka kund/åskådare så kan man ladda ner deras “whitepaper” av Best Practices in Real-time på länken här: http://go.sas.com/wn7sxb

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar mina uppgifter nedanför på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s