Sportentreprenörer titta hit

Sport entreprenör event engagement

Jag flyttade första gången hemifrån till andra sidan världen, till USA och detta var tack vare studier inom entreprenörskap. Att hela tiden få idéer och tänka på nya innovationer verkar alltid finnas inom mig. När jag väl kom till Sverige så togs detta upp på nytt inom min Sport Management utbildning då jag tillsammans med två andra fick stipendium för en innovationsidé. Mer om denna kan jag beskriva på slutet av detta inlägg.

Varför berättade jag då detta? Jo, för att jag har alltid varit nyfiken som du kanske redan förstått när du läser detta och följer olika spännande trender och företag och SporteXperiences är en av dessa.

EUROPE’S 1ST ACCELERATOR

How does society benefit from sports innovation? Sport eXperience supports sports entrepreneurs with their (inter)national growth ambition through a business approach. Sport eXperience is the first Sports Accelerator in Europe.

Alltså Europas första accelerator! En accelerator är ett intensivt utvecklingsprogram för tech startups där man som entreprenör får möjlighet att komma igång och bygga sitt bolag i en kreativ och dynamisk miljö. Bolagen stöttas under tiden i acceleratorn av affärscoacher och mentorer, samt får tillgång till investerare.

Så nu finns det även en möjlighet inom sportens värld att vara en innovatör och då gäller städerna Köpenhamn (Danmark) och Eindhoven (Holland) där SporteXperience håller till.

I deras senaste nyhetsbrev så har de nu meddelat att det går att ansöka om en plats i acceleratorerna, så passa på!

APPLY NOW FOR THE COPENHAGEN ACCELERATOR
We organize five structured daysessions to accelerate your business. Sessions are interactive together with other entrepreneurs and no equity is involved. This edition inspiring companies like FIFA, SHFT, Sportradar, Ulster Grand Prix, Under Armour and Wannasport are involved as well as investors and external reviewers. Save the following dates in your agenda:

Sept 5 & 6, Sept 20 & 21 and Oct 3 (in Eindhoven)
Apply now online via F6S or contact Arno Hermans.

APPLY NOW FOR THE EINDHOVEN ACCELERATOR
We organize five structured daysessions to accelerate your business. Sessions are interactive together with other entrepreneurs and no equity is involved. This edition inspiring companies like Babolat, Blatter Legal, Brooks, FIFA, Sportradar, Ulster Grand Prix, SwimGames and Under Armour are involved as well as investors and external reviewers. Save the following dates in your agenda:

Sept 4, 11, 18, 25 and Oct 3
Apply now online on F6S or contact Bart Rovers.

Allt behöver inte vara nya innovationer för att det ska vara en innovation. Utan du kan ta två eller flera saker som redan existerar och kombinera dessa. Något vi har sett är att fotbollsarenor ofta står tomma mellan matcherna. Vad finns det då för saker idag som man kan kombinera ihop?

Dels har vi Hinderbana och arenor, Arena Run

 

En annan intressant är golf och arenor.

Sport entreprenör event engagement

Jag kommer spåna vidare på min idé från utbildningen igen i alla fall men vad vill jag säga med detta inlägg?

Jo jag vill säga att sportindustrin växer och växer och Europa har nu fått möjligheten att få fler sportentreprenörer. Så är du nu en entreprenör som vill ta din idé inom sportbranschen så sök till SporteXperience eller tipsa en vän som du tänker på.

PS. Jag skulle återkomma med den där idén som jag och några klasskamrater fick stipendium för. Det hela handlade om att sälja tennisbollar på ett nytt och annorlunda sätt som skulle kunna ske utan en tennisshop eller personal på tennisanläggningar. Nyfiken på att veta ännu mer? Kontakta mig så kan vi prata mer om det 🙂

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar mina uppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

7 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s