Framtidens sportutbildningsteknik

framtidens sportutbildningsteknik sportidealisten sport management idrottsvetare

Man lär sig av sina misstag

Att göra misstag kan upplevas jobbigt och är kanske något av det jobbigaste som kan hände inom sitt yrke. Men du kanske håller med gällande ovanstående uttryck? Jag brukar komma tillbaka starkare från misstag och ta flera steg framåt i karriären och bli mer erfaren inför nya situationer.

Tänk dig nu att du vill bli en ledare eller lära dig situationer som verkligen kräver övning. Men vem vill anställa någon som ska lära och öva eller våga låta dig som oerfaren att ta nästa steg? Ta till exempel att bli pressansvarig eller möta pressen första gången. Det kan vara väldigt svårt att veta hur det ska gå första gången och vad man bör tänka på, men snart är detta lätt som en plätt! I videon nedan visar TopEleven, ett fotbollsspel (där man är en manager), hur VR (Virtual Reality) kan ta nya situationer som ovan nämnda till ditt perspektiv och med dina egna ögon.

Varför är detta viktigt?

Detta kan även ses när man ska jobba med lojala kunder/fans och testa produkter, oavsett om det är något nytt inom en sportorganisation eller en sportentreprenör som vill testa sina kommande satsningar. Att även ha en överraskning till denna fokusgrupp som den med Mourinho (Manchester Utd tränare) som är spelets frontfigur är fantastiskt.

Tar vi detta ett steg till så tänk vad mer man kan göra. Längre fram i tiden kan således idrottare bli medietränade, men även tränare och vara redo inför tuffa presskonferenser. Eller varför inte ta detta till Sport Management utbildningar för att på så sätt känna efter om man dels vill jobba inom media och kommunikation, men även för att just utbilda och få kunskap till sin framtida karriär.

Vill du få en mer insikt hur en presskonferens kan vara så har du det i videon nedan.

Om du vill läsa originalartikeln så hittar du den här.

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar mina uppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s