Ett knep för mer annorlunda upplevelse

Fan aktivering engagement

När du ser sport live, brukar du vara den personen som gärna vill uppleva matcher från olika platser under säsongen?

Visst är det tråkigt att se alla matcher från samma hörn eller plats? Har du alltid undrat hur det vore att se och uppleva matcher från andra sidan?

Om ja, då kommer du vilja läsa vidare. Om nej, ja då ser jag fram emot att bjuda på något bättre till nästa vecka.

Denna vecka tittar vi på ökad mobilanvändning med olika biljetter och arenaupplevelser. Denna artikel jag refererar till som jag tycker är intressant, handlar om just denna nya och diversifierade sportupplevelse.

Det amerikanska fotbollslaget NY Jets kör nu en hel säsong med ett säsongskort-koncept  som kallas “Boarding Pass” som sker helt mobilt. Detta innebär att du som köper dina biljetter får någon timme innan avspark dina platser till mobilen. Detta innebär att ena matchen så kommer du kanske kunna sitta på första raden men kanske nästa gång längst ifrån planen eller varför inte på långsidan, mitt i smeten.

mobilt säsongskort fansupplevelse

En rolig och spännande grej, men kanske inte något för hardcore fansen som kanske bara vill stå i klacken eller för familjen som vill ha sin säkra plats. Möjligen är detta svårt att implementera inom t.ex. europeisk fotboll med tanke på alla klackar som vill ha sin ståplats mm. Men ett intressant koncept, möjligen något som bara fungerar på amerikansk sportkultur som enligt mig handlar mer om show än sporten i sig. En annan fråga är hur det kan fungera på ett smidigt sätt när man vill gå med sina vänner, men det står att man kan gå med max fem vänner. Jag gillar idén men kanske krävs det att arenan är tillräckligt stor och har kapacitet på över 50 000? Kanske att i mindre skala går det att tillämpa något liknande men att man då har en och samma plats under 1/4 av säsongen?

Varför är detta viktigt?

Detta kan vara en lösning för de arenor som aldrig säljer slut. Att helt enkelt locka med att uppleva sportevenemang på nya sätt varje gång.

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar mina uppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

6 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s