Emotionellt av Heineken med fansen!

Heineken MLS samarbete sponsor fan engagemang

När jag besöker en ny arena för en sportupplevelse så finns det så mycket att hylla. Känner du också att det finns så mycket passion, nyfikenhet och spänning i luften? Även om du är en supporter till en klubb så kan jag lova dig att du kommer vilja ha liknande samarbete som Heineken och Major League Soccer (MLS) i USA har.


FIFA Coca Cola influens samarbete sportidealisten
(Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar det här: Unikt samarbete (på låstas?)).

Supporterkultur

Kanske tycker du som läser att fotbollsfans är bäst i Europa eller till och med bäst i Sverige. USA brukar främst vara kopplade till show och inte så mycket läktarkultur. Men i följande två videos ges en inblick till hur mycket fotboll och en gemenskap som supporters kan bidra med, även finns i USA.

Heineken tillsammans med MLS visar dels kulturen och hur stämningen är i städer runt om i USA, samt att de ger en inblick i den lokala supporterkänslan. Det bör även påpekas att lagen nedan, dels Toronto har varit i MLS sen 2007 och dels Seattle har varit med sen 2009.

 

I dessa videos kan vi se att oavsett hur stor, liten, ung eller gammal du är så kan alla samlas och mötas över gränserna för ett enat mål, att heja på ett lag.

Dessutom som du kommer se i kommande videon, att det lilla lokala kan betyda så mycket mer än att bara spela fotboll. I Seattle finns en liten street-fotbollsgrupp som kanske inte kände varandra från början men deras träffar via fotbollen har gett nya vänner och en mötesplats för gemenskap. Som en supporter berättar i videon så kan vissa dagar i veckan vara tunga psykiskt, men när det är match eller lite street-fotboll så kan man se fram emot att ses, sparka lite boll och bli både fysiskt och psykiskt bättre.

 

 

Sportidealistens lärdomar

Jag tycker Heineken gör en härlig insats för idrottskulturer som i detta fall är alla supporters. De tar tillvara på grupper som tror på samma passion, en passion för ett lag som i dessa två fall är fotbollslag. Ofta handlar olika samarbeten och sponsorskap inom sport om ett företag som vill ta vara på sportens exponering i olika kanaler. Men hur ofta görs detta med fanskulturen på lokal nivå? Ett smart samarbete av Heineken och MLS som lyssnar och engagerar bland annat Torontos och Seattles unga och gamla supporters. Detta leder självklart till en bättre relation med Heineken, men även att fans får beröm och uppmärksamhet för vad de gör.

Tänk om något liknande gjordes i Sverige. Detta är möjligheter för speciellt stora läktarsporter som tex fotboll och ishockey.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

Ett knep för mer annorlunda upplevelse

Digitala trender 2.0

Så äger du svensk sportindustri

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Lediga Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s