Influencer som tröjsponsor

Influencer Sportmarknadsföring Sport management sponsring sportidealisten

De senaste inläggen har haft fokus på marknadsföring och sociala medier. I senaste inlägget gavs en inblick i olika framgångsrecept via Facebook. Denna vecka är det en utveckling på detta med fokus på sponsorer/partnerskap.


Miami Hurricanes Facebookannonser Sportidealisten sportmarknadsföring
(Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar det här: Fallstudier inom sport med Facebook)

Influencer-marknadsföring

Ja du läste titeln rätt, influencers, de har verkligen blivit en intressant del av marknadsföring. De som anses vara influencers är de som har ett stort engagemang bland sina följare på sociala medier. Detta ämne är något jag vill ta upp denna vecka då en fotbollsklubb är först ut att ha en influencer som tröjsponsor! Detta har förmodligen aldrig hänt förut.

Botafogo, ett brasilianskt fotbollslag har gått ihop med en brasiliansk influencer, Neto. Han har 16 miljoner följare på YouTube och är på plats 41 bland mest prenumererade YouTubekonton.

Enligt Netos Twitterkonto (mer än 7.3 miljoner följare), bidrog han på två dagar med 40 000 nya prenumeranter för Botafogos YouTube kanal.

Influencers bidrar med autencitet

Ibland kan en konversation via mejl eller sociala medier med ett varumärke kännas lite opersonligt. Men när en influencer styr till exempel ett Instagramkonto så blir budskapet eller konversationen lite mer autentiskt om du frågar mig. Istället för att fundera på vem personen bakom varumärket/produkten är, så kan du skapa en tillit och skapa en lättare kontakt med en influencer. Om du gillar en influencer kommer det bli lättare att lita på deras budskap och gilla vad de gillar. Jag menar, vem skulle inte gilla en video på några fotbollsspelare som kastar ägg?

Och absolut, Real Madrid har en hel del personal bakom detta arbete och alla kan inte ha lika gedigen strategi inom sportmarknadsföring som Real Madrid. Men det är väldigt viktigt idag hur olika influencers syns utåt och hur du kan jobba eller jobbar med dem.

10 anledningar att ta influencers på allvar

Tre saker du bör veta om influencers

Involvera ett ansikte bakom ett varumärke och det kan bli lättare att skapa en relation med fans och även lättare att skapa ett partnerskap med andra sportorganisationer eller andra företag.

Vill du veta hur du ligger till jämfört med en stor influencer på Instagram?

Tre sker som krävs för att bli en influencer

En annan sak som kan vara bra att ha i åtanke är om och hur du kommunicerar mot olika länder. Har du ett helt lag som ett fotbollslag av olika influencers så kan det vara smart att använda deras olika nationaliteter eller för den delen deras lokala områden när du kommunicerar mot fansen.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande teman:

Sportbranschens hetaste twittrare

Majonnäs och sportsponsring 80+

Nytt sätt att sprida favoritlaget!

Några tips för sociala medier

Två saker som tar din organisations Facebook till nya nivåer

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar mina uppgifter längst ned på sidan.
På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Lediga Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s