Utbildningsprogram skapar fler sportjobb

Utvecklingsprogram skapar sportjobb Sportidealisten Idrottsvetare Sport Management Idrottsjobb

Vill du jobba inom sport? Är du osäker på hur allt verkligen fungerar bakom kulisserna inom en idrottsorganisation och om du kan bidra med dina verktyg? Då har du just nu en (kanske första gången) möjlighet att få reda på och vara närmare detta med hjälp av DIF BUSINESS ACADEMY.

Att arbeta och bedriva en elitverksamhet är inte lika lätt som folk kanske tror. Det handlar inte bara om att komma till arbetsplatsen med en uppsättning av färdigheter och få framgång direkt. Det finns många aspekter att vara medveten om och det gäller att hitta en balans och blicka över en längre tid för att uppnå resultat.


Sportidealisten Idrottsvetare Sportprojekt Idrottsprojekt CSR Samhällsnytta
(Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar den här:Skapa utvecklingsprojekt med sport)

Djurgårdens fotboll har utvecklat denna unika möjlighet att få utbildning kring hur det fungerar att driva en fotbollsförening på elitnivå. Som du kan läsa på bilden nedan är denna möjlighet inte för alla, utan är du eller känner någon som är student eller frivillig bör du eller vännen söka nu nu nu.

Vad innebär detta?

För att tydliggöra vad DIF BUSINESS ACADEMY innehåller och lär ut kan du hitta mer detaljerad information via dif.se.

Utbildningen är uppdelad i följande kategorier:

1. Ekonomi & Organisation
2. Försäljning
3. Marknadsföring & PR
4. Event & Säkerhet
5. Socialt engagemang
6. Sporten

Dessa kategorier är viktiga områden för att bedriva en elitverksamhet och det kan nog inte sägas mer än att detta är en stor möjlighet som vore dumt att inte ta vara på. Du kan även hitta på deras sida hur du kan ansöka genom att mejla dina kontaktuppgifter och varför just du vill få chansen att delta i utvecklingsprogrammet till samuel@dif.se eller anna.bengtsson@dif.se.

Sportidealistens lärdomar

Varför är detta viktigt? Att DIF erbjuder att utbilda andra hur de gör innebär stora möjligheter att fler blir intresserade att jobba med eller hos DIF i framtiden. Kanske kan du som ansöker och får utbilda dig hos DIF en praktikplats längre fram under året och kanske kan ditt nätverk växa. Det ena leder till det andra och vem vet, kanske är du just den personen som sen arbetar inom någon av de sex kategorierna (Ekonomi & Organisation, Försäljning, Marknadsföring & PR, Event & Säkerhet, Socialt engagemang, Sporten) och utbildar nästa generations sportentusiaster!

Utbildningsprogrammet är en utmärkt möjlighet för DIF men även Svensk Elitfotboll (SEF) att välkomna unga och begåvade studenter och frivilliga, som kommer att dela sin vision om fotbollsvärlden. Genom att fler får möjligheten att lära sig hur en elitfotbollsklubb bedrivs kan fler fotbollsklubbar i framtiden hitta duktiga människor för sportjobb.

Detta är en viktig milstolpe för svensk idrott och elitfotboll, eftersom DIF med sin rika historia, goda förvaltning och innovativa tankegångar kan skapa värde och växa med sin omgivning. Vem vet, kanske ser fler elitidrotter vad DIF startat och kan själva initiera liknande utbildningar. Veckans lärdomar är att fler organisationer behöver vara kreativt tänkande och bidra med värde och i slutändan kan fler ge tillbaka till din organisation. Sportidealisten är säker på att vi alla som vill jobba med sport kommer att dra nytta av ett utvecklingsprogram som DIF erbjuder. Sportidealisten uppmanar dig som läser detta att prata med din favoritidrottsklubb och be dem utveckla något liknande!


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

Intresserad av livet som en sportagent?

Guiden för att jobba i sportbranschen

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Lediga Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s