FC Rosengård, mer än en idrottsklubb

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb FC Rosengård BOOST By Rosengård EON

Idrottslivet associeras ofta med en möjlighet att träffa nya vänner och få möjlighet att hålla kroppen i rörelse. Utöver dessa faktorer finns det många fler av olika slag och ett av dessa som jag vill lyfta fram i detta inlägg är hur en idrottsklubb kan bidra både på och utanför planen där det inte finns krav att ens idrotta.


IMG_4862
(Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar den här: Vad händer hos en Sportaccelerator?)

En ny möjlighet, oavsett vem du är

En av Sveriges främsta elitfotbollsklubbar är FC Rosengård. De är Malmös bästa lag på damsidan medan det finns Malmö FF på herrsidan. Det som är intressant med FC Rosengård är deras arbete med inte bara fotbollen, utan även i samhället i stort. Ända sedan 2003 har klubben genomfört flertalet olika sociala projekt som har bidragit med en stor samhällsinsats. Det var nämligen 2003 som de ansökte och mottog ett stort bidrag från den Europeiska Socialfonden. Deras fokus med olika sociala projekten är att hjälpa utsatta målgrupper i Malmö och världen. Kanske var det 2003 som var starten på FC Rosengård som mer än bara en idrottsklubb?

2011 tog FC Rosengård nya kliv, och återigen inte med fokus på planen. Utan denna gång startade de Boost by FC Rosengård, vilket är en organisation som hjälper dig att komma in på arbetsmarknaden eller en utbildning. Hos Boost By FC Rosengård kan du oavsett vem du är få en unik chans att få erfarenhet och hitta något du är bra på. Med hjälp av FC Rosengård kan du inte bara träna som fotbollsspelare, du kan även som deltagare i Boost by FC Rosengård träna på att bli mer: socialt kompetent, kreativ, handlingskraftig, ansvarstagande, modig, självsäker, engagerad, realistisk, samarbetsvillig och kommunikativ.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb
Hos Sportidealisten hittar du varje vecka nya sportjobb, klicka här för att gå till sportjobbssidan

Fånga drömmen och visa den

Med hjälp av FC Rosengårds samarbetspartners har de skapat videos som engagerar, upplyser och helt enkelt visar vad det kan innebära att vara en del av Boost by FC Rosengård. Att uppnå sina drömmar visas med hjälp av fyra berättelser i videon nedan. På deras hemsida kan du läsa att FC Rosengård tror på kraften i drömmar, både på och utanför plan. I samarbete med E.ON har fyra filmer producerats, för att presentera FC Rosengårds verksamhet. Filmerna handlar om Ahmed, Erik, Faten och Zećira. Den första och den andra filmen hittar du lite längre ned. Här kommer den summerande filmen med de fyra berättelserna.

FAKTA

ANTAL TILL ARBETE ELLER STUDIER

  • UNDER 2018: 387
  • UNDER 2017: 402
  • TOTALT SEDAN 2011: 2 048

GRUPPAKTIVITETER PER ÅR
1 800

INDIVIDUELLA SAMTAL PER ÅR
10 000

2 ungdomar får arbete eller börjar studera, varje dag.

Berättelsen om Erik och Zećira

vad har då en liten lokal fotbollsförening med arbetsmarknads-, utbildnings- och integrationspolitiken att göra? Se videorna och fundera över vad du tycker.

 

 

Sportidelisten SportJobb IdrottsJobb Sport Management Idrottsvetare Sporttrender Idrottstrender Lärdomar Nyhetsbrev
Varje månad kan du ta del av de senaste lärdomarna, nyheterna och sportjobben! Prenumerera här NYHETSBREVET

 

Sportidealistens Lärdomar

Det första jag fastnade för när jag såg lanseringen av den första videon var WOW, vilken snygg design och vilken snygg produktion. Det är en sak att läsa om en förenings arbete eller titta på en bild, fast att både kunna se och lyssna gör ett budskap mycket starkare. Det kan skapa känslor, det kan skapa argument som bevisas och det kan skapa en röd tråd som övertygar dig som tittare att fundera vad som verkligen hände precis.

Fram till idag har FC Rosengård bidragit till att över 2 000 personer i utanförskap har kunnat bli självförsörjande. Detta är imponerande siffror. Men det går att göra så mycket mer tillsamman från idrottsrörelsen. FC Rosengård är helt klart en förebild att se upp till. Vill du se fler videos som den med Erik eller Zećira så tycker jag att du ska gå in på länkarna nedan och följa deras arbete till en bättre värld. FC Rosengård visar att de är mer än en idrottsklubb. Dessutom när de visar upp verksamheten med en snygg videoproduktion så blir jag övertygad om att fler kan visa upp vad de göra med några få minuter framöver en kamera. Video och röster är ett kraftfullt sätt att beröra, argumentera och skapa trovärdighet i sitt arbete.

FC Rosengård

Boost by FC Rosengård

Andra verksamheter av FC Rosengård


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

Ta inget för givet

Tanken om lika till olika

Kunskapen om inkludering

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s