5 tips till ett bra CV

Sportidealisten Lediga Sport Management Jobb Idrottsvetare Lediga SportJobb Lediga IdrottsJobb Sportkarriär Jobba med sport Sportutbildning idrottsutbildning CV Karriärtips drömjobb

Att hitta ett nytt jobb är inte alltid en enkel och bekväm uppgift. Bara att börja veta vart du ska leta är en sak, därefter handlar det om du verkligen tror att du passar och kvalificerar dig till nya jobb du hittar. I detta inlägg ska jag dela med mig av mina tips till en bra jobbansökan. Det finns många saker att tänka på och därför kommer tre delar till en bra jobbansökan att publiceras på bloggen i kommande inlägg. I detta inlägg kommer del ett med fokus på ett bra CV.


Idrottens samhällsnytta Sportidealisten Lediga Sport Management Jobb Idrottsvetare Lediga SportJobb Lediga IdrottsJobb Sportkarriär Jobba med sport Sportutbildning idrottsutbildning SMART
Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar det här: (Så här ska idrotten nå ut till fler

Innan du läser vidare vill du kanske börja med att hitta ditt drömjobb? Då vill du nog läsa 2 tips för dig som letar efter drömjobbet.

CV

Hur långt ska ett CV vara? En fråga jag ställt mig ofta. Ska det vara en sida? Ska det vara minst två sidor? Svaret är att antalet sidor inte spelar så stor roll, däremot är det viktigt att fundera på vad du visar i början på ditt CV. Du får bara några sekunder på dig att fånga intresset hos den som läser ditt CV. Förslaget är att antingen med tre-fyra rader sammanfatta vad ditt CV innehåller eller punkta upp cirka 5 punkter och sammanfatta innehållet. Det är ett tips. Här kommer några till.

  • Referenser

Se till att ha ett flertal relevanta referenser. Tidigare uppdragsgivare, kollegor eller personer som du verkat med i ideella föreningar fungerar bra. Är det ditt första jobb efter skolan, är din lärare en bra referens. Undvik att lämna släktingar som referens, de uppfattas oftast inte som objektiva. Du behöver inte alltid lämna referenser på jobbansökan, ofta räcker det med att man kan ange referenser vid förfrågan.

  • Se till att ditt CV är uppdaterat

Skicka inte samma CV som du skrev för flera år sedan. Var noga med att hålla ditt CV uppdaterat. När det är dags för att söka nytt jobb, se över ditt CV och komplettera det med nya kvalifikationer och meriter som du har inför just denna jobbansökan.

  • Fokusera på rätt saker

Ta med sådant som är relevant för den tjänst du söker. Att ta med sommarjobbet i högstadiet är kanske inte alltid relevant utan kan snarast ge ett amatörmässigt intryck, såvida det inte är ytterst relevant för just denna jobbansökan.

  • Var specifik

Inom vissa områden finns många specialiteter och kvalifikationer. Var specifik med var din kompetens finns. Är du t.ex. programmerare, se till att ange vilka programmeringsspråk, utvecklingsmiljöer och metoder du behärskar och i vilken utsträckningar du behärskar dem.

Sportidealistens lärdomar

Hur ska du lättast komma ihåg dessa tips? Låt oss sammanfatta tipsen som:

  • Fånga intresset
  • Referenser
  • Uppdatera alltid ditt CV
  • Fokus på relevanta saker
  • Specificera din kompetens

Vi kan göra en enkel kom ihåg, genom att tänka på en hund som heter Rufs och att vi ska fånga Rufs. Alltså Fånga (intresset) R (referenser) U (uppdatera CV) F (fokus) S (specificera).

Lycka till och håll utkik efter nästa del om tips till en bra jobbansökan.

Har du testat dessa knep? Har du ett eget förslag? Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

Guiden för att jobba i sportbranschen

Utbildningsprogram skapar fler sportjobb

Lärdomar från en föreningskonsulent

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Lediga Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s