Två underskattade tips till en bra jobbansökan

Sportidealisten Lediga Sport Management Jobb Idrottsvetare Lediga SportJobb Lediga IdrottsJobb Sportkarriär Jobba med sport Sportutbildning idrottsutbildning Jobbansökan

Sista rycket innan sommarlov och eventuellt jakten på nytt jobb till hösten? Har du haft tankarna på ett jobb inom sportens värld men är osäker på vad eller kanske funderar du på studier? Ja, då kanske jag kan ge ett tips, testa dig fram och känn efter vad just du känner. Har du redan sökt ett Sport Management program som jag gjorde till Malmö Universitet, då rekommenderar jag dig att ändå hålla utkik på lediga jobb inom sportens värld. I detta inlägg kommer två tips för att skapa en bra jobbansökan, som ofta är underskattade.


Sportidealisten Lediga Sport Management Jobb Idrottsvetare Lediga SportJobb Lediga IdrottsJobb Sportkarriär Jobba med sport Sportutbildning idrottsutbildning Svensk Idrotts framtid
Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar det här: (Två punktinsatser för svensk idrotts framtid) – Photo by Jonathan Brinkhorst

Innan du läser vidare vill du kanske börja med att hitta ditt drömjobb? Då vill du nog läsa 2 tips för dig som letar efter drömjobbet.

Underskattat men viktigt för din jobbansökan

  • Var noga med stavning, grammatik och utseende i din ansökan

Se till att din ansökan inte innehåller stavfel eller grammatiska fel. Be gärna en vän eller två att korrekturläsa din ansökan för att säkerställa att inga språkliga misstag smugit sig in. Blanda inte typsnitt och fontstorlekar och säkerställ att din ansökan har en tilltalande layout.

  • Följ instruktioner

Se till att läsa jobbannonsen noggrant och följ de instruktioner som anges av arbetsgivaren. De kan handla om att arbetsgivaren vill att särskilda handlingar så som betyg, intyg, registerutdrag m.m. skall skickas med i ansökan. Se till att din ansökan är komplett med alla uppgifter som arbetsgivaren ber om. Svara på rätt sätt. Arbetsgivaren kan ha önskemål om hur ansökan skall skickas in. Det kan röra sig om att de vill att ansökan skall skickas som e-post eller som brev. Ansökan kanske ska adresseras till en specifik person eller avdelning eller det kanske ska anges ett referensnummer på ansökan.

Sportidealistens lärdomar

Ett kort inlägg om två underskattade tips för din jobbansökan. Se till att 1) vara noga med stavning, grammatik och utseende i din ansökan och 2) följ instruktionerna i jobbannonsen. Det är lätt hänt att allt fokus ligger på att skapa sitt cv utifrån vad du har gjort och sedan ett personligt brev som ska säga något om dig och sedan glöms både utseendet och uppgifter som arbetsgivaren efterfrågat bort.

Så till din nästa jobbansökan, läs igenom jobbannonsen, skapa ditt innehåll, och när du är klar, kolla grammatiken och hur din ansökan ser ut utseendemässigt. Avslutningsvis, gå igenom jobbannonsen igen och se om alla punkter som efterfrågats är besvarade.

Lycka till!

Har du testat dessa knep? Har du ett eget förslag? Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

2 tips för dig som letar efter drömjobbet

5 tips till ett bra CV

4 tips till ett bra personligt brev

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Lediga Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s