Påsk | Smoggen och Pandor

Ny vecka med påsk i huvudfokus!

Jag har dels uppgraderat mig och fixat iPhone 6s nu! Så nu kan man försöka vara med på de flesta svängarna inom det tekniska. Batteritiden känns redan bättre och själva funktionerna i telefonen känns som en bra uppgradering. Välkommen till Apple familjen!

iPhone

Måndagen och tisdagen blev långa jobbdagar som betydde hemgång i köpenhamn på kvällen men det ser inte så pjåkigt ut där direkt.

Köpenhamn

Sen var det onsdag och tågresa till Stockholm och träffa brorsan och vännerna i Åkersberga, där jag är uppväxt. Det blev lunch och kaffe på Espresso House, där det är väldigt skönt med att kunna betala med deras app och även som student, enkelt få studentrabatter 🙂 Så skaffa den oavsett för en enklare vardag och enkelt sätt att köpa kaffe mm. Det enda minus de får är väl att de inte har som Starbucks till att hålla värmen i muggen, men det gäller att vara kreativ, se hur jag löste det med ett sugrör.

Espresso House

Min sittplats skulle vara fönsterplats, vilket kan vara gött på en tågresa med utsikten, men vet inte hur mycket man kan kalla denna plats fönsterplats!!?

SJ Tåg

Sjukt kul att träffa brorsan och på torsdagen hälsade jag även på mitt gamla jobb OnlinePizza. Härliga kollegor man haft där och när det var sedan dags att ta sig vidare så bjöd Skärtorsdagen på en skön vårsol som jag fick avnjuta under promenaden till Odenplan där jag tog en kaffe med bästa Frida som jag inte träffat på ett år. Dagen var på topp och till 13 så mötte jag upp brorsan igen som hade halvdag och därefter blev det en go burgare till lunch på Vigårda.

Kungsholmen StockholmPåskägg

Som en vanlig prägel på en påsk i Åkersberga så spelas alltid Påskcupen, en skön innebandycup i Ackers där både unga som gamla Ackerslirare mfl spenderar många timmar i hallen och lirar plast.

Påskcupen Ackers

En skön påsk med både det ena och det andra. Men nu tillbaka till Peking där brorsan och jag skulle få uppleva smoggen på riktigt!

Vi började måndagen med att försova oss till 12 men ingen fara, det är viktigt att sova också. Vi tog det lugnt och försiktigt och började med en ”frukost” om man nu kan kallade det frukost vid 12, på ett säkert ställe, nämligen Starbucks. Därifrån så bestämde vi vad vi skulle göra av dagen, och det blev ett besök i Behaiparken. En massa härliga byggnader och en tyst och skön miljö som trollade bort trafikljudet. Vi fick också smaka på den ”vita” turistkänslan då en kines ville ta kort på min broder. Jag hade nämligen fått höra från andra att kineser gärna tar kort på turister med ljus hy.

Starbucks Peking Hou Hai

Sjön utanför Starbucks heter Hou Hai och hade is i den vinterkyla såklart.

Jou Hai sjön

Lake hou Hai

Som ni kan se så är smoggen otrolig! Det är som en disig dag men så här ser det ofta ut varje dag i Peking och det är alla gifter som ligger i luften, ingen dimma eller nått!

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken Pekinganka

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Något jag verkligen gillar med asien är arkitekturen, kolla hur väl detaljerna är på de olika byggnaderna.

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Här har vi en go kines som byggt sin egna leksak med badmintonrack och ett kastrullock.

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Behaiparken

Solen gick på slutet ner bland smoggen och vi begav oss hem till vårt hotell för lite chill och värme.

Något som var gött var att brorsan hade med sig från Sverige en del julgodis så det var inga problem att fylla på energin från dagarna i Kina när vi drog hem till hotellet som denna gång till exempel.

Till middagen så hade vi kikat in en topprestaurang från tripadvisor för en pekinganka, detta ställe kan varmt rekommenderas, var bara tydlig vid kösystemet att ha koll på ditt nummer. Restaurangen som ni ska hålla koll på är Siji Minfu Restaurant Peking Roast Duck.

Julgodis

Till förrätt, minimandariner.

Mandariner FörrättPekinganka

Nästa dag, på tisdagen så startade vi dagen som dagen innan, en frukost på Starbucks och vi blev lite överraskade över att klockan gick så fort så vår plan med att gå till ett berömt tempel fick avbrytas men vi hade en annan plan. Vi besökte Beijing Zoo och såg alla möjliga djur.

Men toppen av allt var att se inte bara en utan flera pandor!! Här kommer nu en mängd bilder på några av alla djur vi såg.

Peking Beijing ZooPeking Beijing Zoo GrodaPeking Beijing Zoo Alligator KrokodilPeking Beijing Zoo SköldpaddaPeking Beijing Zoo SköldpaddaPeking Beijing Zoo SköldpaddaPeking Beijing Zoo SköldpaddaPeking Beijing Zoo ÖdlaPeking Beijing Zoo ÖdlaPeking Beijing Zoo ÖdlaPeking Beijing Zoo OrmPeking Beijing Zoo ÖdlaPeking Beijing Zoo ApaPeking Beijing Zoo ApaPeking Beijing Zoo GorillaPeking Beijing ZooPeking Beijing ZooPeking Beijing Zoo ZebraPeking Beijing ZooPeking Beijing Zoo GiraffPeking Beijing Zoo FlamingoPeking Beijing Zoo PandaPeking Beijing Zoo PandaPeking Beijing Zoo PandaPeking Beijing Zoo IsbjörnPeking Beijing Zoo BrunbjörnPeking Beijing Zoo LejonPeking Beijing Zoo TigerPeking Beijing Zoo ElefantPeking Beijing Zoo FlodhästPeking Beijing Zoo Noshörning

Som ni kanske kunde se så lever många av dessa djur på väldigt dåliga villkor och små områden, vilket vi tyckte var sjukt att de tillåter men men, en kall men cool upplevelse att se alla dessa djur.

Till kvällen så avnjöt vi en middag på en liten mysig restaurang av det kinesiska yunnan köket. En god måltid och en härlig dag helt enkelt.

 

2 Comments

  1. Hej! Bra skrivet! Som den plastälskare jag är vill jag dock höra med om påskcupen och den legendariska coachen som coachade Real Rusk till en prestigefylld semifinal, kommer det upp mer surr om detta på bloggen?

    Mvh Plastmannen

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s