Zlatan och Co |Den där muren i Kina

Hej!

Först på önskan av mer om påskcupen så kommer det här:

Det ska tilläggas att under den trevlig cup så var jag tränare för Real Rusk, ja så hette det fina laget. Mycket hängde på spelarna till hur framgångar var men nog hade jag som tränare en viktig del i matcherna. Mitt engagemang och min vilja för att ha ett sammansvetsat och taggat lag gav oss fina minnen och en fin insats till en semifinal.

Men där efter under påsken har jag dels hämtat hem mina föräldrar som varit i London och jag fick en god cykel i choklad från London.

Choklad Cykel

Höjdpunkten var under tisdagen då vi på Tonsser hade en heldag runt Sveriges herrlandslag och träffade inspirerande personer som Paul Balsom som jobbar med fys och kost mm hos Svff och Leicester City. Dessutom Marcus Allbäck, Granqvist, Durmaz och Erik Edman. Här kommer lite bilder om dagen som bjöd på när upplevelse till Zlatan.

Tonsser Player of the Season Sverige Landslag Granqvist Tonsser Player of the Season Sverige Landslag Jimmy Durmaz

Tonsser Player of the Season Sverige Landslag Tonsser Player of the Season Sverige Landslag Zlatan

Tonsser Player of the Season Sverige Landslag

Det var en lyckad dag och dagarna efteråt handlade om ta avsked på en fin arbetsplats med fantastiska människor på OnlinePizza, även klippa och ta två fikor med två vänner. Det var även tågresa hem som slutade med två timmars stop i Lund och ersättningsbuss samt flytt med jobbet till ny lokal och mera jobb.

SJ Tåg Stockholm Flytt Tonsser

Flytt Tonsser Flytt Tonsser

 

Dessutom har jag nu börjat med Snapchat också så häng på där för att se mer från min vardag.

Snapchat Jakobwikenstal

Nu tillbaka till Kina och Peking.

Onsdag och vi hade nu en stor dag framför oss. Vi blev upphämtade 8.30 på vårt hotell av en guide och körde till den kinesiska muren vid Mutianyu. Vi blev väl omhändertagna och resan dit tog ca 2 timmar med en del morgontrafik, men solen och vädret var kanon och när vi kom dit började vi med att ta en stolslift upp. Det kändes som att vi skulle åka skidor men så fort man skulle hoppa av fick man se till att springa. Därefter var vår guide väldigt trevlig som berättade alla historier och även såg till att fota mig och brorsan. Sedan fick vi gå en bit bort och ta flera bilder.

 

Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren   Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren  Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren

Såklart ville vi lämna något avtryck också på ett av världens sju underverk.

Kinesiska muren

För att komma ner skulle vi ta en tobogan ner, det kan ju inte bli bättre än att åka släde ner!! Sjukt kul!

Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren Kinesiska muren

Vi åkte sedan för lunch på en lokal kinesisk restaurang som vår guide Tracy hade valt, och det bästa var väl att det var strålande gott också. Det är nämligen väldigt vanligt att man i Kina delar på maten så vi fick in tre rätter som vi delade på.

Efter lunchen begav vi oss mot Sommarpalatset, världens största trädgård, där alla härskare av Kina har hållit hus under somrarna.

Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset    Sommarpalatset Sommarpalatset

Drakar som finnas i det mesta i Kina betyder styrka och på Sommarpalatset där alla kejsare håller till är drakar en lämpad symbol såklart.

Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset

På ett område här var en inhängnad ett så kallat fängelse, se första bilden nedan, där man ser en stenmur bakom dörrarna.

Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset     Sommarpalatset Sommarpalatset Sommarpalatset  Sommarpalatset

På eftermiddagen när vi kom hem så tog vi det lite lugnt innan vi gick ut till nattmarknaden, vi prövade någon kebab, dumplings och sedan testades några bläckfiskspett.

Nattmarknad Nattmarknad Nattmarknad Nattmarknad Nattmarknad

En liten annorlunda liljejulafton men klart den bästa jag någonsin haft!

Nästa vecka fortsätter jag berätta om Julafton i Kina.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s