Julafton

Ännu en vecka med massor av händelser har passerat.

Jag har jobbat nästan 24/7 med Tonsser för att se till att alla fotbollsserier finns på appen men först försökte jag bara hitta det nya schyssta kontoret vi flyttat till, eller vad säger ni?

Först har vi en bild på vägen jag gick som en omväg till det nya kontoret, sen det nya, fräscha och stora kontoret för Tonsser. Tredje bilden visar att vi lyckades bli sportappen nummer 1 i skandinavien 🙂

Klart man också måste ha en fotboll i närheten under arbete. Därefter så är det sköna områden man går igenom i Danmark med alla deras olika graffiti och sist men inte minst, den klassiska vyn från öresundsbron.

Nu tillbaka till min tidigare resa där vi kommit till julafton i Peking.

Julafton till ära startades med en lång promenad i en vinterkyla bort mot världens största torg, himmelska fridens torg, men vi skulle först leta fram vilken restaurang vi hade bokat bord för kvällens julaftonsmiddag. Det visade sig vara svårare sagt än gjort. Vi hade via googla maps en adress och punkt, men sen hade restaurangen själv en annan punkt på deras sida. Efter att ha gått runt i stort sett i samma område och inte hittat restaurangen så bestämde vi oss bara för att ta en frukost på Starbucks. Där kunde vi forska mera med internet och till slut efter frukosten så gick vi till en punkt från kartorna och där fann vi det. Efter detta trassel så väntade Himmelska fridens torg. När det kom till att hitta ingången så var det ju lite krångligt att faktiskt hitta rätt ingång, och efter lite letande så fann vi en ingång men då kommer den såklart vanliga kinesiska kulturen in igen när kineser bara tränger sig fram i köerna men man behöver ta sig igenom en säkerhetskontroll som på flygplatser och efter lite tryckande så var vi till slut inne.

IMG_3751

IMG_3760

IMG_3764

IMG_3768

IMG_3772

IMG_3778

Rätt mäktig känsla att gå runt med alla turister på julafton men förmodligen var de flesta där kineser som inte förstår att det ska vara mer julstämning. De kunde ju ha haft julmusik spelandes där 😛

Vi tog ett varv och solen värmde på bra och till slut var vi framme vid den klassiska bilden av torget med Kim II Jong på bilden, klart att en julafton kräver lite julbilder också.

IMG_3733

IMG_3889

Nästa stop var den förbjudna staden.

För att ta sig dit gick man under den stora vägen som hade mer än 7 filer och igenom Kim II Jong och där köptes biljetter. Dessutom fanns det ljudguider att hyra och det fanns på svenska!! Sjukt coolt att vara så långt borta hemifrån med ett så annorlunda språk och en annan kultur men den förbjudna staden levererar med audioguide på svenska. Vi drog på guiden och hon hade en form av datorröst och pratade bara när vi gick till en viss punkt på området. Hon var rätt rolig för i början så började hon prata på brorsans lur före min trots att vi stod på samma ställe och efter halva tiden så gick hon över att prata på min före så vi fick gå lite fram och tillbaka så båda var på samma bana. Sen flippade hon ut efter ett tag för brorsan så hon upprepade en berättelse några gånger, haha. Höjdpunkten av guiden var väl att vissa ord var ju lite märkligt uttryckta men då fick vi ju bara ett gött garv att njuta av. Den förbjudna staden är väldigt intressant och att bara fundera på alla detaljer på husen och logiken med inga träd i området för att kejsaren skulle vara det enda viktiga är imponerande.

IMG_3736

IMG_3741

IMG_3815IMG_3831IMG_3837IMG_3842

IMG_3897

IMG_3849IMG_3853IMG_3857IMG_3860IMG_3858IMG_3862IMG_3863

Efter den förbjudna staden så var utsikten fortfarande riktigt bra så vi gick ut på andra sidan och där finns ingången till Jingshanparken som har tempel på bra höjd. Så vi gick upp dit för att se ut över Peking. Här kommer ni också kunna se smoggen som kom mer mot eftermiddagen.

IMG_3865

IMG_3886IMG_3885IMG_3882IMG_3883

IMG_3873IMG_3884

En lång dag fick sig en paus på hotellet innan vi tog oss till restaurangen som vi till slut visste vart den låg. På vägen dit såg vi även torget igen i kvällsljuset.

IMG_3898

Det var en fin restaurang, Capitol M och när vi kom dit så fick vi en smällkaramell och en riktigt go tranbärscocktail som start. Den satt riktigt fint och den insåg vi båda att vi måste försöka skapa till nästa jul, för den kunde man njuta av. Därefter fortsatte middagen med en femrätters och det är ju fantastiskt att jag kan fira jul med bästa brorsan i Peking liksom.

På vägen hem så gick vi samma väg som vi kom ifrån och då har vi passerat himmelska fridens torg fast på andra sidan vägen. Men denna gång blev vi stoppade av en vakt som behövde våra pass, men jag hade inte mitt på mig men han nöjde sig med mitt hotellrumskort. Men detta var kanske inte så konstigt, däremot började han snacka om vår religion och helt plötsligt sjöng han Michael Jackson låtar! Sinnes, hade han inget och göra eller vad. Det var en konstigt men rolig avslutning på julafton i Peking.

IMG_3899

Nästa vecka blir det juldagen och mer från Peking.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s