Unik fansaktivering

Wow! Ja, så tänkte jag när jag såg en cool hantering av säsongsbiljetter som det holländska fotbollslaget FC Den Bosch kommer till kommande säsong att erbjuda. Det är ett spännande koncept för säsongsbiljetter som heter Pay Per Point, helt enkelt att betala per poäng i ligaspelet.

Som de skriver på sin hemsida så vill de belöna sina trogna fans för deras stöd och support via ett unikt och innovativt årskort-koncept. Fans eller potentiella fans av FC Den Bosch kan till nästa säsong köpa genom begreppet Pay Per Point en säsong från € 25.00! Detta är alltså det fasta beloppet du betalar innan du går in på följande sidor av arenan, M-sidan, norra och södra läktaren. På den största läktaren är den fasta avgiften för vuxna € 125,00.

Du betalar alltså under säsongen sen en rörlig del baserad på prestationerna i klubben under ligamatcherna. Med en vinst, betalar du som vuxen € 10.00, € 5,00 för oavgjort och ingenting för en förlust! Därmed så avgör den sportsliga prestationen priset för säsongskorten, vilket naturligtvis är byggd för ett maximalt belopp. Det rörliga beloppet som gäller då Per Point (per poäng) där går hälften av summan till klubben och den andra hälften kommer att gå till ungdomar och FC Den Bosch Foundation. Så genom att köpa ett årskort så kommer du inte bara stödja FC Den Bosch, men också bidra aktivt till framtiden för klubben!

Men det är inte allt. Om du är på hugget så kan Fans som beställer deras säsongsbiljett innan måndag 12 juni kommer få den nya matchtröjan för säsongen 2017-2018 helt gratis!

Ja detta koncept tycker jag verkligen är WOW! Om du nu betalar endast € 25 alternativt € 125 och klubben förlorar alla matcher, ja då är det gratis att gå på alla matcher, vilket kan gynna fansen att fortfarande se sitt lag och dessutom stötta de gratis, en win-win situation om du frågar mig. Sen är det såklart så att om laget vinner alla matcher så blir det lite dyrare men som sagt, de har satt en maxgräns. Men för varje 3 poäng (vinst) kostar det € 10 (under 18 eller 65+ betalar € 5) och för varje 1 poäng (oavgjord) så kostar det € 5 (under 18 eller 65+ betalar € 2.5) och sist men inte minst så är det gratis vid förlust.

Detta är ett spännande och unikt sätt att aktivera sina fans tidigt på säsongen och dessutom öka möjligheterna till fler fans på matcher trots förluster! Frågan är om vi kommer få se fler sådan exempel där ute. Kan bli svårt att applicera detta på de största sportklubbarna men skulle verkligen vara intressant att se om fler gör detta.

Vore kul att få veta dina åsikter. Du får gärna mejla (jakob.wikenstal@gmail.com) eller kontakta mig på sociala medier (Twitter, LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar mina uppgifter nedanför på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

6 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s