Vad händer på en av världens största Sport Management konferenser?

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM

Nu är det mer än en vecka sedan jag och 450 andra andades och levde allt som har med sport att göra. Under några dagar var det ett fullspäckat schema på en av världens största Sport Management konferenser som hölls på Malmö Live. I detta inlägg får du följa med på personliga erfarenheter av vad som hände och vad en sådan konferens kan bidra med.


Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM Student Seminar
Om du inte har läst de senaste inläggen rekommenderas att du läser dem först, vilka är Sport Management Game och Idrott i ett förändrat Europa.

Livet som EASM Studentrepresentant

Inför denna fullspäckade vecka som är skapad av den europeiska föreningen för Sport Management (EASM) och Malmö Universitets institution Idrottsvetenskap har jag, Jakob, haft en roll hos båda parter. I den förstnämnde företräder jag rollen som Studentrepresentant i styrelsen och i den senare hade jag också rollen, Studentrepresentant plus Sociala Medieansvarig. Huvuduppgiften som Studentrepresentant kan sammanfattas som att ansvara, engagera och supporta alla studenter inför, under och efter EASM konferensen.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM

Mitt fokus inför konferensen var att hjälp Idrottsvetenskapen med ett bra Student Seminar program (du kan läsa mer om det här och här), vilket innebar dels planering av hur mycket lektioner som behövdes och dels antal timmar grupparbeten som behövdes. Det handlade även om att kolla upp rätt boende och upplägget med vad studenterna skulle behöva hjälp med under dagarna. Helt enkelt, skapa dagar som skulle fungera bra för varje individ, där 48 utav 50 stycken var internationella.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM Student Seminar

Under hela veckan såg jag till att delta på så mycket av Student Seminar som möjligt. Jag hade med en kamera och tog bilder under varje dag för att ha innehåll och minnen till både alla studenter som till Idrottsvetenskapen och EASM. Under dagarna såg jag även till att prata med så många av studenterna som möjligt för att veta vilka de är och vart de kommer ifrån och vilka erfarenheter de besitter. Dessutom genomgick jag liknande förra året när jag var deltagare i Schweiz och nu när jag är studentrepresentant kunde jag därför ge tips och feedback till studenterna och deras grupparbeten. Jag försökte således vara en hjälpande hand för studenterna.

Det finns även ett Student Seminar som är till för doktorander, vilket pågick under två dagar innan konferensen och på deras introduktion passade jag på att hälsa på alla. De var cirka 20 stycken doktorander på olika nivåer, allt ifrån första års doktorand till någon som varit doktorand i sex år. Deras schema var väldigt fullspäckat och där fanns inte mycket tid att fundera på hur det skulle planeras, vilket gjorde att mitt involverande kring Student Seminar mestadels kretsade runt de yngre studenterna.

Utöver allt umgänge med studenter innebär även rollen som styrelsemedlem att jag haft styrelsemöten och hjälpt till med diverse uppgifter. Bland annat har EASM ett årsmöte i samband med konferensen och inför detta finns det lite praktiska förberedelser som ska genomföras, som till exempel dela ut röstkort. Efter årsmötet var det nya medlemmar som kom in i styrelsen i år, vilket gjorde att vi hade ett styrelsemöte med den nya styrelsen under konferensens sista dag. Detta innebar att redan nu börjar planeringen inför nästa års konferens som hålls i Sevilla, Spanien.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM board

Avslutningsvis har inledningen av september varit fullt ös med lite sömn. Däremot har jag träffat och lärt känna många intressanta människor från olika håll runt om i världen. Det innebär ett mångfaldigt nätverk som förhoppningsvis kan hjälpa idrotten mot en bättre framtid i världen. Dock ska det inte glömmas bort att allt detta skulle aldrig vara möjligt om jag inte varit öppen för nya utmaningar och möjligheter i livet. Dessutom har jag haft en grupp människor i styrelsen som lyssnar på varandra och alltid uppmuntrat mig att säga mina åsikter. Detsamma gäller till Idrottsvetenskapen, de har varit många individer som tillsammans hjälpt till, vilket gör att jag blickar tillbaka och känner mig hedrad och nöjd med EASM konferensen.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM Volontärer

Vill du höra studenternas åsikter och erfarenheter rekommenderar jag dig att kolla in EASMs Student Sport Management Club. Vad både de själva säger och som jag själv upplever nyttan med EASM konferensen, är att nya kontakter för livet skapas och inspirationer till egna studier och arbeten identifieras och dessutom ett internationellt och professionellt minne att vara stolt över.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM Malmö Student Representative

Känner du dig taggad på att vara med på detta eller liknande så har EASM en sommarskola i Madrid nästa år som du kan läsa mer om här! Eller så kanske du vill vara med på nästa konferens i Sevilla? Håll då utkik här. Nu börjar mitt arbete inför att göra sommarskolan i Madrid och konferensen i Sevilla det bästa möjliga för dig som student, hoppas vi ses i Spanien!

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb EASM Student Representative


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

EASM, Utveckling inom Sport Management

Sport Management Game

Idrott i ett förändrat Europa

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s