Hur säker är du?

Konfident Hyker Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb

Om du skriver ett avtal eller diskuterar fram ett avtal digitalt, har du då koll om någon annan kan få tag på denna informationen? Det vet Hyker och de finns till för att hjälpa dig med en säker kommunikation, vilket du ska få läsa mer om nedan.


Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb OTT
(Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar den här: OTT, vad är det?)

Risker för läckage

Idag är kommunikation via digitala kanaler en vardagssyssla. Oavsett om det är intern eller extern kommunikation används ofta mejl, Skype eller Slack mm. Har du samtidigt kontroll på vem som kan ta del av den informationen som skickas fram och tillbaka? Både när det kommer till att kommunicera internt om avtal gällande kunder och gällande potentiella spelarköp bör informationen inte nå fel händer. Digital kommunikation underlättar mycket idag, fast det har nog aldrig varit viktigare än idag att vara säker på att ingen annan kan ta del av den interna kommunikationen.

Under sommaren och speciellt med fokus på fotboll kom nyheten att Elitfotboll Dam och två av deras elitfotbollsklubbar har ingått ett samarbete med Hyker. Ett samarbete för att säkra och stärka deras interna kommunikation. Hyker Security AB är ett spin-out företag från SAAB baserad på beprövad teknologi utvecklad av SAAB och Combitech AB. De står för främst två områden, dels en grundteknologi för End-to-End-Kryptering (E2EE) (till exempel säkrar upp kommunikationen för autonoma fordon) och dels erbjuder de en webbapplikation som kallas Konfident, vilket är en fil och dokumenthanteringstjänst.

Konfident har nu utvecklats till en plattform som organisationer kan arbeta med gällande deras interna kommunikation, oavsett om det är filer som ska skickas eller bara rent kommunicerande i skrift. Konfident skyddar hela datalivscykeln från en dataproducent till datakonsumenter, i en obruten kedja, överallt, över tid, i överföring och i vila. Idag finns det dock många risker för läckage av information i den interna kommunikationen och några sådana finns listade nedan. Däremot om du tar hjälp av Hyker kan dessa undvikas:

  • Information läcker till konkurrerande klubbar
  • Information läcker ut till pressen som sprider rykten
  • Du vet inte var informationen läcker ut
  • Konkurrerande klubbar “stjäl” spelare när de vet vad en konkurrerande klubb har erbjudit

 

Sportidelisten SportJobb IdrottsJobb Sport Management Idrottsvetare Sporttrender Idrottstrender Lärdomar Nyhetsbrev
Varje månad kan du ta del av de senaste lärdomarna, nyheterna och sportjobben! Prenumerera här NYHETSBREVET

Ett säkert sätt att undvika läckage

Hur kan du som jag som arbetar i en organisation undvika läckage av information som inte bör delas utanför själva organisationen? Det som kan ses som flera svåra utmaningar ser Konfident till att det undviks med hjälp av följande:

  • Säker fildelning, till exempel kontrakt och förslag
  • Full kontroll över vem som kan komma åt dokumenten
  • Konkurrerande motståndare kan inte få tillgång till informationen
  • Media har ingen tillgång till känsliga förhandlingar
  • Håll kommande scoutrapporter hemliga för alla utom sin egen organisation
  • Håller överföringar konfidentiella tills de är färdiga

Här kan du se en kort video till hur Konfident fungerar:

Ledande fotbollslag

Vem är inte först på denna bollen om inte FC Rosengård, följt av LB07. Ett av Sveriges bästa fotbollslag och en nykomling i högsta serien i Damallsvenskan. De har gått ihop med Hyker för att säkerställa den interna kommunikationen med hjälp av Konfident. Främst FC Rosengård av dessa två handskas med stora övergångar. Deras sportchef och den före detta landslagsstjärnan Therese Sjögran anser detta samarbete som ett viktigt steg för klubben, vilket citeras här:

“Vårt behov av att kontrollera information och rykten under transferfönstret när vi rekryterar nya spelare är oerhört viktigt, och det är här vi först uppmärksammade Konfident. Men efter några test insåg vi att det också är ett perfekt verktyg för vår normala dagliga informationsdelning och lagring, vilket skyddar vår känsliga information och integritetsskyddade data under GDPR”, säger Therese Sjögran.

Sportidealistens lärdomar

Transferfönstren och förhandlingarna med till exempel fotbollsspelare har ofta mynnat ut i många rykten hit och dit. Ibland sprids en övergångssumma, vilket kan locka andra lag att lägga vantarna på samma spelare. Dessutom med dagens teknologi är det svårt att veta om någon har hackat eller lyckats sno åt sig information som borde stannat på sportkontoret.

Hyker med deras plattform, Konfident vill förändra denna osäkerhet och säkrar upp den dagliga interna kommunikationen hos bland annat fotbollsklubbar. Att använda denna plattformen visar att elitklubbar är noga med vem som har tillgång till vad och att de utan stress och oro kan vara säkra på att deras kommunikation inte sprids eller hamnar i fel händer. Helt enkelt en säker plattform för idrottsklubben att dela kontrakt, erbjudanden, förhandlingsmaterial och rapporter på.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

Varför WiFi är data!

Digitala trender 2.0

Förbättra sportklubben med denna teknologin

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s