2 tips för dig som letar efter drömjobbet

Sportidealisten Lediga Sport Management Jobb Idrottsvetare Lediga SportJobb Lediga IdrottsJobb Sportkarriär Jobba med sport Sportutbildning idrottsutbildning JobbTips Karriärrådgivning Jobbansökan

Har du hittat ditt drömjobb? Är din dröm att jobba utifrån din egen tid? Eller vill du jobba 9-17 eller varför inte jobba utomlands? Letar du efter det där drömjobbet? Om ja, fortsätt läs för att ta del av två korta och enkla tips för dig som letar efter drömjobbet.


Sportidealisten Lediga Sport Management Jobb Idrottsvetare Lediga SportJobb Lediga IdrottsJobb Sportkarriär Jobba med sport Sportutbildning idrottsutbildning Framgångsrik Sportorganisation
Missade du förra veckans inlägg? Ingen fara, du hittar det här: (5 regler för en framgångsrik organisation oavsett sport) |Photo by Claudio Schwarz Purzlbaum

Ditt drömjobb

I stället för känslan av “måste jobba”. Tänk att få vakna upp och känna att det väntar en ny rolig dag och du vill bara gå upp för att du snart ska börja en ny arbetsdag med just ditt drömjobb. En känsla där du inte räknar timmar och minuter innan du slutar, utan ett jobb där du själv kan avgöra om du går en timme tidigare eller till och med jobbar över för att du verkligen vill och motiveras av det.

Jag tror att alla kan nå den känslan, fast det handlar bara om att du gör något åt det. Det är bara du som kan veta hur ditt drömjobb se ut. Men många jag träffar har svårt att tänka konstruktivt och tycker det är svårt att veta hur de hittar sitt drömjobb.

Tips 1. Sök rätt jobb

När du söker efter ett nytt jobb. Sök inte massor av olika jobb, utan sök jobb som verkligen passar dig. Fokusera på kvalité i stället för kvantitet. Koncentrera dig på att skriva riktigt bra ansökningar till jobb som är relevanta för dig, istället för att skicka CV och samma personliga brev till alla lediga jobb där ute. Lägg ner tid och energi till varje relevant jobb du hittat och anpassa din ansökan efter utgångspunkterna för respektive tjänst.

För att bidra med ett exempel. Vill du jobba inom sportens värld, sök inte bara ett jobb för att du är intresserade och ett fan av en sport. Kan du verkligen sportens regler och har du kanske liknande erfarenheter tidigare om sporten? Ja, då kanske det är rätt. Har du aldrig varit chef eller haft en ledarroll, då kanske inte en chefsroll är rätt jobb att söka till.

Sportidealisten Sport Management Idrottsvetare SportJobb IdrottsJobb Lediga Sportjobb IdrottsJobb Sport Management Jobb
Hos Sportidealisten hittar du varje vecka nya lediga sportjobb, klicka här för att gå till sportjobbssidan.

Tips 2. Missa inte de mindre företagen

Inrikta dig inte uteslutande på de stora kända företagen. Det kan vara minst lika intressant att arbeta på ett mindre företag. Om inte bättre. Ofta är konkurrensen större bland sökande till de större företagen än hos de mindre verksamheterna.

För att återigen bidra med ett exempel. Adidas, NIKE, PUMA eller varför inte Malmö FF, Djurgården, SvFF eller andra globala eller nationella företag är det stor konkurrens om lediga tjänster. Förmodligen är du begränsad av vad du får göra hos dem, medan en ideell förening eller ett mindre förbund kan ge dig fler ansvarsområden och således ge dig mer jobb. De mindre låter kanske inte lika häftiga, fast om du får mer erfarenheter med de mindre kan du övertyga nya potentiella arbetsgivare i kommande jobbansökningar att du har rätt. En titel, eller ett företagsmärke säger inte allt.

Sportidealistens lärdomar

Vägen till drömjobbet är kanske inte så självklar som du trodde. Med dessa två tips av att söka rätt jobb och att inte stirra sig blind på de stora jättarna hoppas jag att du kan ta stora kliv till ditt drömjobb. Mycket hänger på dig och vad du vill. Ingen annan bör bestämma över ditt liv och din karriär.

Som tips till din nästa jobbansökan, tänk efter om den nya tjänsten är något du har någon erfarenhet av och om du kan dela den arbetsgivarens historia eller vision. En titel eller ett jobb kan låta häftigt, fast företaget/föreningen jobbar kanske inte som du och då är det än mer viktigt att du söker ett jobb du verkligen kan jobba med livet ut. Sök ditt drömjobb, inte ett drömjobb.

Se även över vilka jobb som är tillgängliga. Om du söker rollen till den där svenska mästarklubben lär du inte vara ensam att söka. Var smart och sök även jobbet till den lokala idrottsklubben. Det kan faktiskt vara den lilla idrottsklubben i kvarteret som ger dig rätt förutsättningar till drömjobbet på den svenska mästarklubben.

Lycka till!

Har du testat dessa knep? Har du ett eget förslag? Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.


Om du gillar detta eller vill veta mera så är följande inlägg på liknande tema:

Ett måste för att identifiera sponsorskap för varje idrottare!

Några tips för sociala medier

Kvinnans sportroll

Vore kul att få veta dina åsikter. Vad lärde du dig ovan? Vad vill du ha mer eller mindre av? Låt mig veta. Du får gärna mejla Sportidealisten eller ta kontakt på sociala medier (Twitter lägg till #Sportidealisten så jag hittar den & LinkedIn) om du vill veta mer. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ned på sidan.

På återseende med mer lärdomar som ökar din kreativitet inom sportens värld.

Har du anmält dig för månadens trendspaning? Om inte så klicka här!

Sportidealisten Lediga Sportjobb Idrottsjobb Idrottsvetare Sport Management Idrottstrender Sporttrender SportStartUp SportEntreprenör

5 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s