Jakob Wikenstål

For English about me, read here

Idrottsvetaren (Sport Manager)/ Entreprenören som är nyfiken och positiv att hjälpa dig med nästa utmaning

Jag är en driven sportperson och tror att alla har möjligheten att arbeta med sin passion. Jag tror starkt på att en stark organisationskultur och starka värderingar kan samla fler människor tillsammans. Det är utifrån detta tänk som jag har blivit den yngsta styrelseledamoten, fått mitt drömjobb inom sportens värld, utnämnd till en av topp 40 innovatörer i Europas Sports Tech område och därför vet jag att jag kan inspirera fler människor att uppnå sina drömjobb inom sport.

Jag hjälper människor att hitta sina drömjobb inom sport som grundare av Sportidealisten. Dessutom har jag grundat Nordic Sports Tech (tillsammans med Ida Bjerga) och jag är en styrelseledamot för the European Association for Sport Management. Under den senaste tiden har jag utvecklat idrottsklubben IFK Klagshamn och samhället i södra Malmö. Jag har erfarenheter inom kundservice, internationella idrottsevent, ledning av sportnätverk och jag har genomfört studier om fotbollsfans och integrationsprojekt inom fotboll, samt om urbana sportcenter.

Jakob Wikenstål

Jag har en entreprenörsexamen från Kalifornien och en Kandidat- och Masterexamen inom Idrottsvetenskap och Sport Management från Sverige och Australien.

Jag är väldigt nyfiken och känner mig nästan alltid tvungen att upptäcka och leta efter nya saker att dra lärdomar från, t.ex. från nya platser eller kulturer. Detta är vad jag alltid delar med mig av hos Sportidealisten och vad jag står för.

Jag älskar att prata om:
– Sportjobb
– Idrottsvetenskap och Sport Management
– Innovation, teknologi, utveckling och hållbarhet inom främst sport 

VISION

Min vision är att inspirera och bidra med en inverkan och att ge tillbaka till idrottssamhället.

– Jakob Wikenstål

Värderingar

Mångfald och inkludering är viktiga för innovation, kreativitet och utveckling inom föreningar och företag. Men det handlar även om något större än idrott eller affärer: det handlar om att ge människor kraften att vara sig själva in alla delar av sina liv, inkluderat sitt arbete. För människor som kan vara sig själva till 100 % kan lättare dela med sig av sin gåva till världen..

– Jakob Wikenstål

EASM Sportidealisten Sport Management Sport jobs Jakob Wikenstaal

Talare och Moderator


Topp 40 innovatörer i Sports Tech

Jag är en av grundarna av Nordic Sports Tech och jag är utnämnd som en av topp 40 Sports Tech innovatörer i Europa, enligt den europeiska Sports Tech rapporten 2020, gjord av Sportstechx.


SPORTIDEALISTEN – THE #1 SPORTS JOBS PLATFORM IN THE NORDICS

Sportidealisten sports jobs recruiting consultant sports tech

Jakob vet att sportjobb inte finns lika tillgängliga som andra arbeten och dessutom finns det få plattformar som erbjuder ett brett utbud. Det tar mycket tid att hitta drömjobb i sportsektorn, men det tar även mycket tid att rekrytera de bästa kandidaterna till ett jobb. Det är här problemet började, så jag bestämde mig för att lösa detta problem. Jag ville skapa en enkel och självklar plattform för alla som vill jobba eller rekrytera i sportsektorn. Låter bra va? Detta är inte den enda fördelen med Sportidealisten. Jag har stor kunskap om sport och idrottsvetenskap och det finns så mycket som händer i sportsektorn. Jag kände att det finns så många lärdomar att ta del av och fler borde ta del av dem. Utöver sportjobbsplattformen, erbjuder även Sportidealisten en blogg med olika perspektiv för att inspirera dig med idéer och kunskap för att uppnå en framgångsrik karriär och lag i sportsektorn.


The European Association for Sport Management

EASM Sport Management Jakob Wikenstaal

The European Association for Sport Management (EASM) grundades 1993 som en oberoende förening av människor involverade eller intresserade av management från sportens världa.

Med mitt stora arbete under mina två år som Studentrepresentant blev jag senare den yngsta styrelsemedlemmen i EASM’s historia.


DU KANSKE UNDRAR VARFÖR DET ÄR ORANGE ÖVERALLT?

Inte bara är det en cool färg. Det finns så mycket mer. Orange är en färg med en mix av rött och gult. Färger får uppmärksamhet och när man kollar på orange känner människor sig entusiastiska och levande. Du kan även får en känsla av balans och att en person är vänlig och varm. Detta är vad jag tror på och jag hoppas du också känner av.

Dessutom finns det fler känslor och positiva karaktärer av orange: aktiv, karismatisk, kompetent, kreativ, emotionell, energisk, exotisk, explosiv, flexibel, rolig, lycklig, hälsosam, humoristisk, oberoende, motiverande, provokativ, säker, social, stimulerad, framgångsrik, tropisk och vild.

Skapa det bästa av dig också! Nu är det dags för dig att hitta din passion.